• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za pastu Mediteraneo

Recept za pastu Mediteraneo

Milja Lukić
07.12.2020. 1 min Recepti

Sve zajedno, i priprema i obrada, traje – 25 minuta. Pasta Mediteraneo je uz to laka za stomak i ukusna.

Sastojci:

  • 500 g testenine po izboru
  • 400 g očišćenih repova morskih kozica
  • 100 g očišćenih dagnji (samo „meso”)
  • 3 paradajza (ili 8 mini-paradajza)
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • 2 čena belog luka
  • struk celera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Oljušten paradajz isecite na kockice (mini-paradajz na polovine). U tiganj na 2-3 kašike ugrejanog maslinovog ulja stavite paradajz, drobljen beli luk i seckan celer, i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ulijte belo vino, po potrebi još posolite i kuvajte 5-6 minuta. Potom u tiganj dodajte repove kozica i dagnje. Skuvajte testeninu prema uputstvu, da bude al dente, i stavite je u tiganj sa sosom, pa sve sastojke dobro izmešajte.

Belo vino doprinosi slanoći, zato budite oprezni sa solju.

Umesto repova kozica i dagnji možete da kupite zamrznutu kesu „plodova mora”.

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjamediteranska kuhinjapastaplodovi moratestenina

Podeli

Zaprati Autor

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate
Prethodni

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Recept za pastu bolonjeze
Sledeći

Recept za pastu bolonjeze

Sledeći
Recept za pastu bolonjeze
09.12.2020.

Recept za pastu bolonjeze

Prethodni
06.12.2020.

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖