• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za pastu Mediteraneo

Recept za pastu Mediteraneo

Milja Lukić
07.12.2020. 1 min Recepti

Sve zajedno, i priprema i obrada, traje – 25 minuta. Pasta Mediteraneo je uz to laka za stomak i ukusna.

Sastojci:

  • 500 g testenine po izboru
  • 400 g očišćenih repova morskih kozica
  • 100 g očišćenih dagnji (samo „meso”)
  • 3 paradajza (ili 8 mini-paradajza)
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • 2 čena belog luka
  • struk celera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Oljušten paradajz isecite na kockice (mini-paradajz na polovine). U tiganj na 2-3 kašike ugrejanog maslinovog ulja stavite paradajz, drobljen beli luk i seckan celer, i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ulijte belo vino, po potrebi još posolite i kuvajte 5-6 minuta. Potom u tiganj dodajte repove kozica i dagnje. Skuvajte testeninu prema uputstvu, da bude al dente, i stavite je u tiganj sa sosom, pa sve sastojke dobro izmešajte.

Belo vino doprinosi slanoći, zato budite oprezni sa solju.

Umesto repova kozica i dagnji možete da kupite zamrznutu kesu „plodova mora”.

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjamediteranska kuhinjapastaplodovi moratestenina

Podeli

Zaprati Autor

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate
Prethodni

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Recept za pastu bolonjeze
Sledeći

Recept za pastu bolonjeze

Sledeći
Recept za pastu bolonjeze
09.12.2020.

Recept za pastu bolonjeze

Prethodni
06.12.2020.

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖