• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA
Pasulj, foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA

CityMagazine
09.08.2023. 1 min Recepti

Vojnički pasulj bio je prava ribolovačka priča svih odraslih muškaraca koji su služili vojsku u bivšoj Jugoslaviji.
Da bismo proverili da li je zaista bio tako dobar, pronašli smo originalni recept iz brošure “Recepture za pripremu hrane u JNA”.

Potrebno je:

500 g pasulja

1 glavica luka

2-3 čena belog luka

šargarepa

100 g masti ili ulja

so, biber

kašika mlevene paprike

kašika suvog biljnog začina

list lovora

suva paprika, jedna

peršunov list
kašika brašna

Priprema: Opran pasulj potopiti u vodu i ostaviti ga potopljenog najmanje sat. Ocediti vodu, sipati novu i kuvati pasulj 15 minuta. Ponovo ocedite vodu, u pasulj dodajte pola seckanog luka, naliti vodu i pustiti da se kuva. Dodajte vodu po potrebi.


Ugrejati masnoću, dodati drugu polovinu luka, seckanju šrgarepu, sušenu papriku koja je pre toga odstojala dva sata u hladnoj vodi i lovor.


Kratko propržite i dodajte u pasulj koji se kuva.U preostalu masnoću dodati kašiku brašna, dodati beli luk, mlevenu papriku, izmešati, kratko propržiti, manje od minut i dodajte u pasulj.


Kada pasulj omekša, dodati začin, posoliti i zapržiti pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje pasulja da se zaprška ne zgrudva. Pasulj sa zaprškom kuvati još 20-30 minuta, posle čega isključiti toplotu, dodati samleveni biber, sitno seckani peršunov list, probati ukus i po potrebi dosoliti.

Ovo je osnovni recept. Po želji možete da dodate meso, slaninu, kobasice. Ako želite pasulj brže da skuvate, najbolje bi bilo da ga potopite u hladnu vodu 12 sati pre kuvanja. Brže će skuvati.

Prijatno!

Oznake:

pasuljrecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sa čizkejkom nema greške: Sočan kolač od samo tri sastojka
Prethodni

Sa čizkejkom nema greške: Sočan kolač od samo tri sastojka

Pinđur, recept naših baka
Sledeći

Pinđur, recept naših baka

Sledeći
Pinđur, recept naših baka
09.08.2023.

Pinđur, recept naših baka

Prethodni
09.08.2023.

Sa čizkejkom nema greške: Sočan kolač od samo tri sastojka

Sa čizkejkom nema greške: Sočan kolač od samo tri sastojka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖