Recept za picu od starog hleba: Jeftino jelo za koje će vam biti potrebno 20 minuta
Ukoliko nemate ideju ili vremena za pravljenje obroka za celu porodicu, ovo je brz recept koji će svi ukućani zavoleti.
Jednostavno i jeftino jelo uz pomoć koga možete potrošiti zalihe starog hleba, a većinu namirnica već imate u frižideru.
Potrebno je:
1 hleb,
150 ml mleka,
150 ml kisele vode,
4 kašike kečapa,
200 g šunke,
2 sveže kobasice,
1/2 crvene paprike,
200 g kačkavalja,
1 kašičica origana,
1 kašičica suvog začina,
10 maslina bez koštica.
Priprema:
Hleb isecite na kriške debljine prsta. Izvadite unutrašnjost kobasice i propržite ja na
malo ulja. Mleko pomešajte sa kiselom vodom, pa pola ove mešavine sipajte u nauljenu tepsiju i
poređajte kriške hleba. Pospite sa ostatkom mleka i vode, pa nek odstoji par minuta dok hleb
malo ne omekša. Kečap promešajte sa origanom i suvim zaćinom, pa premažite hleb. Naseckanu
šunku, prženu kobacicu, na kocke seckanu papriku i masline pomešajte i sipajte preko hleba.
Odozgo stavite narendani kačkavalj. Pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne otopi i zarumeni.