Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice
Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete kulinarski znalac. Lako je.
POTEBNO JE: 6 belanaca, 300 g šećera, kašičica ekstrakta vanile, 500 g malina, 200 g kupina (ili neko drugo voće po želji), 600 ml slatke pavlake, pek papir
PRIPREMA: Kalup u kome ćete peći koru obložite pek papirom, a rernu uključite na 150 stepeni. Jaja, pre pripreme torte, bilo bi najbolje da budu van frižidera makar sat. Razbijte jaja, odvojte žumance od belanceta i belanca umutite u čvrst šne, dodajte malo šećera i vanilu. Nastavite da mutite belanca još pet minuta na najjačoj brzini miksera. Zatim izlijte smesu u kalup i stavite u zagrejanu rernu na sat i 15 minuta.
Izvadite koru i počnite da mutite fil. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, nafilujte ohlađenu koru i tortu ukrasite voćem. Pre služenja tortu dobro ohladite.
Naslovna fotografija: Shutterstock
No Comment! Be the first one.