• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za slatki francuski tost

Recept za slatki francuski tost

CityMagazine
12.04.2020. 2 min Recepti

Vreme koje provodimo kod kuće možemo iskoristiti za usavršavanje različitih veština, a jedna od njih je kuvanje. Možemo se poslužiti starim i proverenim kuvarima koji su deo porodične tradicije i prenose se sa generacije na generaciju, ili inspiraciju potražiti na kulinarskim blogovima. Vikend je uvek, pa i u ovim danima neizvesnosti, retka prilika da se porodica okupi i uživa u laganom i slasnom doručku bez gledanja na sat. Nadamo se da ćemo nakon ovog nemilog perioda naučiti pravu ulogu zahvalnosti i malih životnih radosti, kao što su zajednički zalogaji i razgovori. U današnjem tekstu vam nudimo predlog za laganu poslasticu koja nam dolazi iz Francuske…

Reč je o francuskom tostu, po receptu majstora poslastičarstva i pekarstva, Oriole Balaguera. Imaćete priliku da pročitate postupak korak po korak, međutim za sve je potrebno vreme i strpljenje, pa i za pripremu tosta. Važno je da unesete puno ljubavi, i vaši ukućani će sigurno pamtiti novo i drugačije slatko iskustvo. Krenimo…

Recept za slatki francuski tost

Sastojci za tost:

  • 1 kg oštrog brašna
  • 30 g soli
  • 4 kesice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 10 jaja
  • 250 g putera

Priprema:

Zamesite testo od svih sastojaka sem putera, dok ne počne da se odvaja od prstiju. Zatim dodajte puter i nastavite da mesite dok smesa ne postane glatka i elastična. Ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider da prenoći 12 sati na 4℃. Izvadite testo, rastanjite, pa secite na kvadrate željene veličine i ostavite još 2 i po sata da testo odmori pre pečenja. Nakon toga staviti pleh u rernu zagrejanu na 180℃ i peći 18-20 minuta.

Recept za slatki francuski tost

Sastojci za umak:

  • 400 g mleka
  • 60 g šećera
  • 5 g zvezdastog anisa
  • 1 pomorandžina kora
  • 2 štapića vanile
  • 5 g đumbira u prahu
  • 2 žumanceta
  • sos od jabuka

Za dekoraciju:

prah šećer, čokoladne mrvice ili šumsko voće, po želji

Recept za slatki francuski tost

Priprema:

Prokuvajte mleko sa svim začinima i prelijte ga preko umućenih žumanaca i ostavite da odstoji 12 sati.

Pre serviranja, sipajte sos od jabuka u tiganj da se malo zagreje, pa svaki tost umočite u ovaj topao umak, ocedite višak, i ukrasite filom od mleka i jaja koji ste prethodno pripremi i ohladili. Ukoliko želite, tost možete dekorisati prah šećerom, čokoladnim mrvicama ili šumskim voćem. Bon Appétit!

Izvor: Elle España

Fotografije: Pinterest

Oznake:

francuski tostideja za obrokslatki doručakvikend

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati
Prethodni

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući
Sledeći

Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući

Sledeći
Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući
14.04.2020.

Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući

Prethodni
08.04.2020.

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖