• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za slatki francuski tost

CityMagazine
12.04.2020. 2 min Recepti

Vreme koje provodimo kod kuće možemo iskoristiti za usavršavanje različitih veština, a jedna od njih je kuvanje. Možemo se poslužiti starim i proverenim kuvarima koji su deo porodične tradicije i prenose se sa generacije na generaciju, ili inspiraciju potražiti na kulinarskim blogovima. Vikend je uvek, pa i u ovim danima neizvesnosti, retka prilika da se porodica okupi i uživa u laganom i slasnom doručku bez gledanja na sat. Nadamo se da ćemo nakon ovog nemilog perioda naučiti pravu ulogu zahvalnosti i malih životnih radosti, kao što su zajednički zalogaji i razgovori. U današnjem tekstu vam nudimo predlog za laganu poslasticu koja nam dolazi iz Francuske…

Reč je o francuskom tostu, po receptu majstora poslastičarstva i pekarstva, Oriole Balaguera. Imaćete priliku da pročitate postupak korak po korak, međutim za sve je potrebno vreme i strpljenje, pa i za pripremu tosta. Važno je da unesete puno ljubavi, i vaši ukućani će sigurno pamtiti novo i drugačije slatko iskustvo. Krenimo…

Sastojci za tost:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

  • 1 kg oštrog brašna
  • 30 g soli
  • 4 kesice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 10 jaja
  • 250 g putera

Priprema:

Zamesite testo od svih sastojaka sem putera, dok ne počne da se odvaja od prstiju. Zatim dodajte puter i nastavite da mesite dok smesa ne postane glatka i elastična. Ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider da prenoći 12 sati na 4℃. Izvadite testo, rastanjite, pa secite na kvadrate željene veličine i ostavite još 2 i po sata da testo odmori pre pečenja. Nakon toga staviti pleh u rernu zagrejanu na 180℃ i peći 18-20 minuta.

Sastojci za umak:

  • 400 g mleka
  • 60 g šećera
  • 5 g zvezdastog anisa
  • 1 pomorandžina kora
  • 2 štapića vanile
  • 5 g đumbira u prahu
  • 2 žumanceta
  • sos od jabuka

Za dekoraciju:

prah šećer, čokoladne mrvice ili šumsko voće, po želji

Priprema:

Prokuvajte mleko sa svim začinima i prelijte ga preko umućenih žumanaca i ostavite da odstoji 12 sati.

Pre serviranja, sipajte sos od jabuka u tiganj da se malo zagreje, pa svaki tost umočite u ovaj topao umak, ocedite višak, i ukrasite filom od mleka i jaja koji ste prethodno pripremi i ohladili. Ukoliko želite, tost možete dekorisati prah šećerom, čokoladnim mrvicama ili šumskim voćem. Bon Appétit!

Izvor: Elle España

Fotografije: Pinterest

Oznake:

francuski tostideja za obrokslatki doručakvikend

Povezani članci

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Sledeći

Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući

Sledeći
14.04.2020.

Uskrs u izolaciji: Ofarbajte jaja sastojcima koje već imate u kući

Prethodni
08.04.2020.

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Najnovije

Rajan O'Nil i Barbra Strajsend
5 filmova Rajana O’Nila koje vredi pogledati
Aleksandar Maksimović
HBO Max objavio veliki trejler: Evo šta sve stiže u 2024. i 2025. godini
Filip Milosavljević
Nejtan Never/Liga pravde – „Dupli Univerzum“: Ujedinjeni protiv pretnje iz budućnosti
Filip Milosavljević
Praznici su vreme kada deca uče odrasle kako se vole knjige
Promo
Vikend preporuke 8-10.12.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖