Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

AUTOR: CityMagazine 08 Apr, 2020
Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati

Vreme koje provodimo kod kuće mnogi su iskoristili za eksperimentisanje u kuhinji i isprobavanje novih recepata. Stari recepti naših mama i baka, porodični kuvari, te mnogi kulinarski blogovi zaista nude pregršt inspiracije, te bude u nama želju za kreiranjem novih jela i spajanjem neočekivanih ukusa… Zato je sada pravi trenutak da se poigrate raznim namirnicama, i tako sebi i svojim ukućanima priuštite pravu gozbu za pamćenje, u karantinu! Sa tim u vezi, danas vam predlažemo tri vrlo hranljiva i zdrava recepta sa avokadom koja će oduševiti i one najprobirljivije. Zasucite rukave, kulinarska čarolija može da počne!

Avokado krem

Foto: Unsplash

Potrebno je:

1 avokado (očišćen i iseckan na kockice), 4 kašike light majoneza, 50 g kokosovog ulja, sok i korica polovine limuna, 1 ljubičasti luk (krupno isečen), so i biber po ukusu. Za dekoraciju možete iskoristiti neki od sledećih sastojaka: bobice nara, tucana paprika, razne semenke, maslinovo ulje…

Priprema:

Sve sastojke za krem sipajte u blender, pa blendajte sve dok ne dobijete homogenu, kremastu masu. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo soli i bibera, dobro promešajte, pa stavite u frižider na najmanje tri sata da se masa stegne i da se svi ukusi lepo sjedine. Izvadite i dekorišite po želji.

Fileti lososa sa avokadom i italijanskim začinima

Foto: Unsplash

Potrebno je:

1 avokado, 400 g fileta lososa (ili 4 srednja fileta), 60 g mladog luka; za italijansku mešavinu začina: 1 kašika italijanskog začinskog bilja, 1 kašičica dimljene paprike u prahu, 1 kašičica tucane paprike, 1 kašičica smeđeg šećera i prstohvat soli

Priprema:

Prvo pomešajte sve navedene začine, pa svaki filet uvaljajte u tu pikantnu mešavinu, a zatim ih izgrilujte u gril tiganju. U međuvremenu, očistite avokado, pa ga narežite na tanke, fine kriške i složite na tanjir za serviranje. Zatim dodajte i grilovane filete ribe, te sve pospite sitno seckanim mladim lukom i uživajte!

Čokoladni mus sa avokadom

Foto: Unsplash

Potrebno je:

2 očišćena avokada, 50 g iseckane crne čokolade, 50 g kakaa (plus još malo za posipanje), 2 kašičice vanila ekstrakta, 50 ml javorovog sirupa ili meda, prstohvat soli    

Priprema:

Prvo na pari otopite iseckanu čokoladu, pa zatim sve sastojke sipajte u blender i blendajte sve dok ne dobijete glatku, penastu masu. Izlijte je u čaše ili posude za seviranje, pa stavite u frižider da se stegnu, minimum sat vremena. Nakon toga, sve što treba da uradite jeste da sve pospete kakao prahom i, po želji, ukrasite listićima nane. Prijatno!

Izvor: Elle España

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…