Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno
Pileće grudi su zdravo parče mesa puno proteina, koje se često preporučuje u popularnim dijetama. S druge strane, ono nije preterano ukusno bez puno začina i retko kada ispadne sočno. Da li je to zbog samog svojstva pilećeg filea ili je problem u tome što ljudi ne znaju da ga spreme na pravi način? Mi mislimo da ovo drugo ima veću ulogu.
Iz tog razloga ćemo vam u narednim redovima predstaviti jednostavan recept za pravljenje pilećih grudi, uz pomoć koga ćete uvek dobiti sočno belo meso. Pa, da počnemo…
Ako ste držali belo meso u zamrzivaču, prvo što morate da uradite je da ga stavite na sobnu temperaturu i sačekate da se ono u potpunosti otopi. Nakon toga vam preporučujemo da začinima i maslinovim uljem pokrijete sve površine mesa. Najbolje je da stavite so, biber i beli luk u prahu, ali se možete odlučiti i za druge začine po ukusu.
Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, stavite meso u tiganj i pustite da se prži tačno jedan minut. Nakon što prođe minut, smanjite temperaturu ringle, okrenite meso i poklopite tiganj. Pustite meso 10 minuta da se krčka na tihoj vatri, a kada se završi ovaj period, ugasite ringlu. Ostavite mesto tako da stoji još 10 minuta i nipošto nemojte da sklanjate poklopac sa tiganja.
Po završetku ove faze kuvanja, poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga popreko na manje komade. Spremljeno na ovaj način, ono će uvek biti dobro skuvano, ali i mekano i sočno. Na kraju vam jedino preostaje da izaberete s čime ćete ga kombinovati, ali to ostavljamo vama da odlučite.
Izvor: Outside
Fotografije: Pinterest
No Comment! Be the first one.