• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija

Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija

CityMagazine
10.09.2021. 2 min Recepti

Paradajz čorba je nešto što mnogi ljudi vole, ali ima i onih koji smatraju da je ona pomalo dosadna. Međutim, ako se ne držimo gotove varijante iz kesice ili konzerve, postoji jedan trik koji će osigurati odličan ukus. Iako je sezona paradajza već na izmaku, možete dobiti ukusne rezultate ukoliko paradajz pre kuvanja zapečete sa crnim i belim lukom. Predlog za serviranje ove čorbe je uz sendvič sa topljenim sirom.

Sastojci:

  • 800g paradajza, isečenog na polovine
  • 1 crni luk
  • 1 glavica belog luka, sa isečenim vrhom tako da se vide čenovi
  • 60ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 700ml pilećeg ili bujona od povrća
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • 40g svežeg iseckanog bosiljka
  • 45g izmrvljenog kozjeg sira
  • So i sveže mleveni crni biber
Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija
Foto: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWEL

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite papir za pečenje na pleh.
  2. Poređajte seckani paradajz, crni i beli luk na papir za pečenje i prelijte sve maslinovim uljem. Posolite i pobiberite.
  3. Pecite dok paradajz ne napukne, crni luk ne omekša, odnosno beli luk se ne karamelizuje, ili oko 35 do 40 minuta.
  4. Prebacite paradajz i crni luk u veliku šerpu, a čenove belog luka istisnite iz ljuske u mešavinu. Sipajte bujon, lovorov list i majčinu dušicu i pustite da se krčka na vatri srednje jačine. Krčkajte oko 20 do 25 minuta, dok smesa ne dobije intenzivniji ukus.
  5. Sipajte smesu u blender ili uzmite štapni mikser i izblendajte dok ne dobijete glatku teksturu.
  6. Sipajte u tanjire, pa pospite izmrvljenim kozjim sirom i dekorišite bosiljkom.

Prijatno!

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Unsplash

Oznake:

čorbaparadajz

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Počinje Burgeraj – festival burgera
Prethodni

Počinje Burgeraj – festival burgera

Da li misliš na Španiju kada kažeš vino?
Sledeći

Da li misliš na Španiju kada kažeš vino?

Sledeći
Da li misliš na Španiju kada kažeš vino?
20.09.2021.

Da li misliš na Španiju kada kažeš vino?

Prethodni
09.09.2021.

Počinje Burgeraj – festival burgera

Počinje Burgeraj – festival burgera

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖