Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija

AUTOR: CityMagazine 10 Sep, 2021
Sa ovim trikom, čorba od paradajza biće još ukusnija

Paradajz čorba je nešto što mnogi ljudi vole, ali ima i onih koji smatraju da je ona pomalo dosadna. Međutim, ako se ne držimo gotove varijante iz kesice ili konzerve, postoji jedan trik koji će osigurati odličan ukus. Iako je sezona paradajza već na izmaku, možete dobiti ukusne rezultate ukoliko paradajz pre kuvanja zapečete sa crnim i belim lukom. Predlog za serviranje ove čorbe je uz sendvič sa topljenim sirom.

Sastojci:

  • 800g paradajza, isečenog na polovine
  • 1 crni luk
  • 1 glavica belog luka, sa isečenim vrhom tako da se vide čenovi
  • 60ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 700ml pilećeg ili bujona od povrća
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • 40g svežeg iseckanog bosiljka
  • 45g izmrvljenog kozjeg sira
  • So i sveže mleveni crni biber
Foto: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWEL

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite papir za pečenje na pleh.
  2. Poređajte seckani paradajz, crni i beli luk na papir za pečenje i prelijte sve maslinovim uljem. Posolite i pobiberite.
  3. Pecite dok paradajz ne napukne, crni luk ne omekša, odnosno beli luk se ne karamelizuje, ili oko 35 do 40 minuta.
  4. Prebacite paradajz i crni luk u veliku šerpu, a čenove belog luka istisnite iz ljuske u mešavinu. Sipajte bujon, lovorov list i majčinu dušicu i pustite da se krčka na vatri srednje jačine. Krčkajte oko 20 do 25 minuta, dok smesa ne dobije intenzivniji ukus.
  5. Sipajte smesu u blender ili uzmite štapni mikser i izblendajte dok ne dobijete glatku teksturu.
  6. Sipajte u tanjire, pa pospite izmrvljenim kozjim sirom i dekorišite bosiljkom.

Prijatno!

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Najnovije - Gastro

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…