• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
šakšuka
Foto: Shutterstock/OlegD

Šakšuka – jaja sa povrćem nikada nisu bila ukusnija

CityMagazine
17.10.2024. 2 min Recepti

Šakšuka je tradicionalno tunižansko jelo koje sadrži poširana jaja u začinjenom paradajz sosu sa lukom, paprikom i belim lukom. Ovo bogato i osvežavajuće jelo obično se jede za doručak, mada, uz dodatak sira ili neke salate, može biti i sjajan izbor za ručak ili večeru. Najbolje ide uz prepečeni hleb, koji se umače u bogat pikantan sos i jaja, stvarajući pravu rapsodiju ukusa i tekstura u ustima koja se teško zaboravlja.

Šakšuka se priprema jednostavno, i to od sastojka koje gotovo uvek imamo u kući. Po želji, ovo jelo možete obogatiti maslinama, sušenim paradajzom, kaparima ili nekim drugim začinom po svom ukusu. Stoga, ukoliko još uvek niste probali ovo egzotično ukusno jelo, sada je pravi trenutak da to učinite. Šakšuka recept pogledajte u nastavku:

Šakšuka

Sastojci (za 4 porcije):

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 ⅓ šolje seckanog luka
  • 1 šolja tanko isečenih paprika, idealno onih crvene boje
  • 2 čena belog luka, u prahu ili izgnječena
  • 2 ½ šolje seckanog paradajza
  • 1 ljuta čili paprika sa semenkama i sitno seckana ili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica soli
  • 4 velika jajeta
Šakšuka - jaja sa povrćem nikada nisu bila ukusnija
Foto: Shutterstock/Olga Nayashkova

Priprema:

  1. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Pomešajte luk, papriku i beli luk, pa krčkajte povrće mešajući dok ne omekša i luk postane staklast, oko 5 minuta.
  2. U međuvremenu, pomešajte paradajz, čili papriku, kim, papriku i so u činiji.
  3. Umešajte mešavinu paradajza u mešavinu luka. Krčkajte, nepokriveno, dok se sok od paradajza ne skuva i blago zgusne, oko 10 minuta.
  4. Napravite 4 udubljenja u sosu od paradajza, pa u udubljenja razbijte jaja. Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte dok jaja ne postanu čvrsta, ali ne i skroz pečena, oko 5 minuta.
  5. Po želji, pospite seckanim peršunom ili drugim začinskim biljem, poslužite uz sir i hleb po ukusu i uživajte u kremastom i slasnom zalogaju. Prijatno!

Izvor: allrecipes

Oznake:

jajapaprikaparadajzšakšukatunižansko jelo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

slavski kolač
Prethodni

Slavski kolač – recept koji će oduševiti sve vaše goste

baba ganoush
Sledeći

Baba ganoush – recept za kremasti aromatični namaz od patlidžana kome ćete se rado vraćati

Sledeći
baba ganoush
17.10.2024.

Baba ganoush – recept za kremasti aromatični namaz od patlidžana kome ćete se rado vraćati

Prethodni
16.10.2024.

Slavski kolač – recept koji će oduševiti sve vaše goste

slavski kolač

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖