Salata sa sočivom i paradajzom
Evo jednog jednostavnog, laganog i osvežavajućeg letnjeg recepta sa jelom od sočiva – salata sa sočivom i paradajzom:
Sastojci:
1 šolja kuvanog crvenog ili zelenog sočiva
1 veći paradajz, iseckan na male kockice
1/2 crvene paprike, iseckane na male kockice
1/2 krastavca, iseckanog na male kolutove
1/4 crvenog luka, sitno iseckanog
Sveži peršun, sitno iseckan (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika svežeg limunovog soka
So i biber po ukusu
Uputstvo:
Operite sočivo i skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Nakon što se skuva, procedite višak vode i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U velikoj posudi, pomešajte kuvano sočivo, iseckan paradajz, crvenu papriku, krastavac i crveni luk.
U maloj posudi, umutite maslinovo ulje, limunov sok, so i biber kako biste napravili preliv.
Prelijte preliv preko salate sa sočivom i dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Ostavite salatu da odstoji u frižideru oko 15-30 minuta kako bi se ukusi proželi.
Po želji, pre posluživanja, pospite svežim peršunom za dodatnu aromu i dekoraciju.
Ova salata sa sočivom i paradajzom je idealan izbor za lagani letnji obrok, bogat vlaknima, vitaminima i mineralima. Možete je poslužiti kao glavno jelo uz dodatak hrskavog hleba ili kao prilog uz sveže povrće i grilovano meso. Uživajte u ovom osvežavajućem i hranljivom obroku!
No Comment! Be the first one.