• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sataraš
Sataraš, foto:Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Sataraš, recept za najbrži ručak

CityMagazine
07.08.2024. 2 min Recepti

Sataraš je tradicionalno jelo koje se pravi od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. Evo jednostavnog recepta za pripremu sataraša:

Hleb, recept naših baka

Sataraš recept

Sastojci:

  • 3-4 velika paradajza (oko 600-800 g), oguljena i iseckana
  • 2 crvene paprike, očišćene i iseckane
  • 1 crni luk, iseckan
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2-3 kašike maslinovog ulja ili drugog ulja po izboru
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica suve majčine dušice (opciono)
  • 1 kašičica šećera (opciono, za balansiranje kiselosti paradajza)
  • Svež peršun ili bosiljak za garniranje (opciono)

Uputstvo:

  1. Priprema povrća: Operite i oljuštite paradajz. Isecite ga na male komade. Očistite paprike i isecite ih na tanke trakice. Isecite crni luk i beli luk.
  2. Prženje luka: U velikoj tiganju zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast i mek.
  3. Dodavanje paprike: Dodajte iseckane paprike u tiganj i pržite još nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  4. Dodavanje paradajza: Dodajte iseckani paradajz u tiganj. Promešajte sve sastojke i pustite da se dinsta na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, povremeno mešajući.
  5. Začinjavanje: Dodajte sitno iseckani beli luk, so, biber i, ako koristite, suvu majčinu dušicu. Ako je paradajz previše kiseo, dodajte kašičicu šećera kako biste balansirali ukus.
  6. Dinstanje: Nastavite da kuvate dok povrće ne postane potpuno mekano i dok se ukusi ne sjedine. Ako je potrebno, dodajte malo vode ako vam se čini da je sataraš previše gust.
  7. Završavanje: Na kraju, dodajte svež peršun ili bosiljak ako želite. Poslužite toplo.

Sataraš možete servirati kao prilog uz meso, pored testenine, riže ili čak kao samostalno jelo uz hleb. Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom jelu!

Oznake:

sataraš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Cezar salata
Prethodni

Cezar salata, recept za savršen letnji obrok

Hleb
Sledeći

Hleb, recept za najmirisnije kriške

Sledeći
Hleb
07.08.2024.

Hleb, recept za najmirisnije kriške

Prethodni
06.08.2024.

Cezar salata, recept za savršen letnji obrok

Cezar salata

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖