Savršen dodatak vašoj jutarnjoj kafi: slasni mafini sa cimetom bez glutena
Nema ničeg lepšeg nego kada kafu dopunimo ukusnim mirisnim pecivom ili omiljenim kolačem, zar ne? Zbog toga vam danas donosimo recept za jednu savršenu aromatičnu poslasticu koja je puna zdravih sastojaka, a u kojoj će moći da uživaju i ljudi koji su netolerantni na gluten.
Mafin sa cimetom i malinama bez glutena
Potrebno je:
- 130g sirupa od jerusalimske artičoke
- 60 ml maslinovog ulja
- 10 g kvasca
- 5 g vanile
- 2 g soli
- 50 g ovsenog brašna bez glutena
- 150 g pirinčanog brašna
- 8 g kakao praha
- 5 g cimeta
Za glazuru:
- 5 g liofilizovanih malina
- 140 g tamne veganske čokolade
Priprema:
U dubokoj posudi dobro umutite vodu, maslinovo ulje, sirup od artičoke, kvasac, vanilu i so.
Pomešajte preostale suve sastojke i sjedinite obe mase, a zatim umutite mikserom.
Pripremljenu smesu sipajte u kalupe za mafine i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.
Za glazuru istopite čokoladu u vodenom kupatilu, ohladite i prelijte preko gotovih mafina. Odozgo pospite maline i uživajte!
Izvor: Elle Russia
Naslovna fotografija: Aneta Voborilova on Unsplash
No Comment! Be the first one.