Savršen prolećni ručak – zapečeni karfiol sa parmezanom!
Ukoliko razmišljate o tome šta biste danas mogli da spremite za ručak, na pravoj ste adresi. Recept koji smo odabrali jednostavan je za pripremu, ali istovremeno i slastan, posebno ukoliko ste ljubitelj sira. Jedino što vam preostaje jeste da zapišete sastojke i pripremite šta vam je potrebno.
Za 4 osobe:
- 700 g karfiola
- 2 jaja
- 120 g kisele pavlake
- 1 dl mleka
- 60 g ribanog parmezana
- pola kašike putera
- pola kašičice muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Očistite i operite karfiol i razdvojte ga na cvetiće. Kuvajte ga u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, a zatim dobro ocedite.
2. U posudi pomešajte jaja, mleko, 2/3 ribanog parmezana i kiselu pavlaku. Na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić.
3. Tepsiju premažite maslacem i u nju prespite kuvane cvetiće karfiola. Preko toga prelijte smesu iz posude. Pospite ostatkom parmezana i pecite oko 30 minuta na 180°C.
4. Jelo je spremno za služenje, uz dodatak po želji ili samostalno.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Geraud pfeiffer from Pexels
No Comment! Be the first one.