• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Slani rolati: 3 recepta posna i mrsna
Slani rolati, foto: František Provazník / Ifood SM / Profimedia

Slani rolati: 3 recepta posna i mrsna

CityMagazine
25.07.2023. 2 min Recepti

Evo tri ukusna recepta za slane rolate:

Slani rolat sa spanaćem i krem sirom:

Sastojci: 4 jaja 100 g spanaća (svežeg ili smrznutog, odmrznutog i oceđenog) 200 g kisele pavlake 200 g krem sira 100 g rendanog tvrdog sira (npr. gaude) So i biber po ukusu Pršuta ili šunka (opciono, za punjenje)

Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte. Dodajte spanać u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga prekriti pršutom ili šunkom, a zatim pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.

Slani rolat sa tunjevinom i povrćem:

Sastojci: 3 jaja 100 g brašna 1 kašičica praška za pecivo 100 ml mleka 100 ml maslinovog ulja 1 konzerva tunjevine (ocedjene) 1 crvena paprika (iseckana na kolutove) 1 šargarepa (rendana) 100 g rendane mocarele ili nekog drugog sira po izboru So i biber po ukusu

Uputstvo: Umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, mleko i maslinovo ulje. Dobro promešajte da dobijete glatku smesu. Dodajte tunjevinu, crvenu papriku, rendanu šargarepu i rendani sir u smesu. Začinite solju i biberom po ukusu i promešajte. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Slani rolat sa pesto sosom i paradajzom:

Sastojci: 4 jaja 100 g kisele pavlake 100 g krem sira 3-4 kašike pesto sosa 100 g rendanog parmezana 1 paradajz (isečen na tanke kolutove) Rukola (za dekoraciju) So i biber po ukusu

Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i pesto sos. Dobro promešajte. Dodajte rendani parmezan u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga premažite pesto sosom i poređajte kolutove paradajza preko površine rolat. Zatim pažljivo uvijte u rolat. Dekorišite rukolom i poslužite.

Uživajte u ovim ukusnim slanim rolatima koji su odličan izbor za posne i mrsne prilike, a mogu biti odličan obrok za celu porodicu!

Oznake:

receptslani rolati

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sos od bermeta: Svako jelo pretvara u gozbu
Prethodni

Sos od bermeta: Svako jelo pretvara u gozbu

Recept za džem od šljiva iz rerne
Sledeći

Recept za džem od šljiva iz rerne

Sledeći
Recept za džem od šljiva iz rerne
27.07.2023.

Recept za džem od šljiva iz rerne

Prethodni
25.07.2023.

Sos od bermeta: Svako jelo pretvara u gozbu

Sos od bermeta: Svako jelo pretvara u gozbu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖