Sočan kolač od pomorandže bez brašna
Svi znamo da je kriza za slatkim jedno od najvećih iskušenja kada je reč o ishrani i zdravlju. Ipak, ako je slatko ne mora biti i nezdravo, a primer za to je ovaj sočni kolač. Zato kad dobijete želju da jedete nešto slatko, mi vam predlažemo da se častite božanstvenom tortom od pomorandže, a najbolji deo je što se ona pravi bez brašna.
Potrebno je:
- 2 srednje pomorandže
- 6 jaja
- 360 g mlevenih badema
- 250 g kokosovog šećera
- Maslac za podmazivanje pleha za pečenje
Priprema:
- Operite pomorandže, stavite ih u šerpu i prelijte sa toliko hladne vode da ih potpuno prekrije, pa kuvajte na srednjoj vatri 40 minuta. Povremeno proveravajte da li su pomorandže uvek pod vodom: ako nisu, dodajte malo vode. Posle 40 minuta, ocedite pomorandže i ostavite da se ohlade. Zatim ih isecite, uklonite koštice i stavite u blender. Mešajte dok pomorandže ne dobiju teksturu džema.
- U činiji umutite jaja i šećer da dobijete gustu, bledožutu smesu. Dodajte džem od pomorandže i bademe i sve dobro izmešajte.
- Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh za torte i pecite oko 50 minuta na 180°C.
Izvor: aktivna.si
Naslovna fotografija: Dana Nestorova/Unsplash
No Comment! Be the first one.