• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sočan kolač od pomorandže bez brašna

Sočan kolač od pomorandže bez brašna

CityMagazine
11.03.2022. 1 min Recepti

Svi znamo da je kriza za slatkim jedno od najvećih iskušenja kada je reč o ishrani i zdravlju. Ipak, ako je slatko ne mora biti i nezdravo, a primer za to je ovaj sočni kolač. Zato kad dobijete želju da jedete nešto slatko, mi vam predlažemo da se častite božanstvenom tortom od pomorandže, a najbolji deo je što se ona pravi bez brašna.

Potrebno je:

  • 2 srednje pomorandže
  • 6 jaja
  • 360 g mlevenih badema
  • 250 g kokosovog šećera
  • Maslac za podmazivanje pleha za pečenje
Sočan kolač od pomorandže bez brašna
Foto: Gaby Yerden/Unsplash

Priprema:

  1. Operite pomorandže, stavite ih u šerpu i prelijte sa toliko hladne vode da ih potpuno prekrije, pa kuvajte na srednjoj vatri 40 minuta. Povremeno proveravajte da li su pomorandže uvek pod vodom: ako nisu, dodajte malo vode. Posle 40 minuta, ocedite pomorandže i ostavite da se ohlade. Zatim ih isecite, uklonite koštice i stavite u blender. Mešajte dok pomorandže ne dobiju teksturu džema.
  2. U činiji umutite jaja i šećer da dobijete gustu, bledožutu smesu. Dodajte džem od pomorandže i bademe i sve dobro izmešajte.
  3. Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh za torte i pecite oko 50 minuta na 180°C.

Izvor: aktivna.si

Naslovna fotografija: Dana Nestorova/Unsplash

Oznake:

kolačkolači bez brašnapomorandže

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Jednostavna i ukusna krem supa od celera
Prethodni

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Biftek bez mesa? I to je moguće
Sledeći

Biftek bez mesa? I to je moguće

Sledeći
Biftek bez mesa? I to je moguće
15.03.2022.

Biftek bez mesa? I to je moguće

Prethodni
09.03.2022.

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Jednostavna i ukusna krem supa od celera

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖