• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sočivo
Sočivo, foto: LFL / Shotshop GmbH / Profimedia

Sočivo, recept za preukusnu čorbu

CityMagazine
26.02.2024. 1 min Recepti

Evo jednostavnog recepta za ukusno sočivo. Savršeno čorbasto jelo gotovo za par sekundi.

Sastojci:

1 šolja suvog sočiva (crvenog, smeđeg ili zelenog)
2 šolje vode ili povrćnog bujona
1 glavica luka, sitno iseckana
2 češnja belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 stabljike celera, iseckane na kolutove
1 crvena paprika, iseckana na kockice
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kašičice kima
So i biber po ukusu
Listovi peršuna za dekoraciju (opciono)

Je l’ znate recept za poderane gaće? Slatkiš za siromašne koji miriše na Jugoslaviju

Uputstvo:

Operite sočivo pod tekućom vodom i procedite.

U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan luk i beli luk te dinstajte dok luk ne postane staklast.

Dodajte šargarepu, celer i crvenu papriku u šerpu, i dinstajte ih zajedno sa lukom nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Dodajte suvo sočivo u šerpu i promiješajte sa povrćem.

Dodajte vodu ili povrćni bujon, mlevenu papriku i kim. Promiješajte sve sastojke.

Pustite da smesa provri, zatim smanjite vatru na minimum, pokrijte šerpu i kuvajte sočivo oko 20-25 minuta ili dok ne omekša i upije tečnost. Povremeno promešajte.

Kada je sočivo kuvano, začinite solju i biberom po ukusu.

Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom za dodatni ukus i ukras.

Ovaj recept možete prilagoditi dodavanjem različitog povrća ili začina prema vašem ukusu. Uživajte u zdravom i ukusnom obroku!

Oznake:

sočivo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

mamurluk hrana
Prethodni

Najbolji lekovi za mamurluk širom sveta: Neki mame vodu na usta, a drugi i nisu baš privlačni

čufte
Sledeći

Ćufte, recept za savršeno jelo iz rerne

Sledeći
čufte
26.02.2024.

Ćufte, recept za savršeno jelo iz rerne

Prethodni
26.02.2024.

Najbolji lekovi za mamurluk širom sveta: Neki mame vodu na usta, a drugi i nisu baš privlačni

mamurluk hrana

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖