• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Image: 377505331, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Elena Glushchenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Sok od višanja bez kuvanja: Imamo sjajan recept

CityMagazine
09.06.2022. One Min Read Recepti

Sok od višanja tokom vrelih dana može da bude najbolje moguće osveženje. Nekoga podseća na bakinu kuhinju, a neko ga koristi kao dodatak novim zanimljivim koktelima.

Mi smo našli recept za sok od višnje koji lako možete da napravite kod kuće, a ne koristite konzervans, a i ne kuvate ga.

Potrebno je:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

  • 3kg višanja
  • 1,5 l vode
  • 40 gr limuntusa
  • šećer (koliko litara tečnosti, toliko kilograma šećera)

Evo kako izgleda postupak:

Oprane višnje pospite limuntusom i dodajte vode. Dobro ih izgnječite rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.

Ostaviti višnje u toj vodi 24 sata, pa procedite, da izdvojite samo sok. Velika metalna cediljka je odličan izbor. Ako je nemate može da posluži i gaza.

Izmerite dobijenu količinu soka, pa dodajte istu količinu šećera, dakle razmera je na litar soka, kilogram šećera. Umešajte šećer drvenom varjačom dok se skroz ne otopi. Ako je reč o velikoj količini, mešajte više puta u toku dana. Kada se šećer otopi, flaširajte sirup.

Čak i ako imate veću količine višanja, možete da ih zamrznete pa da onda novi, svež sok pravite tokom godine.

Naslovna fotografija: Elena Glushchenko / Alamy/ Profimedia

Tags:

sok od višanjavišnja

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Gastro vodič: Istanbul, ulični ukusi istorije

Next

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Next
11.06.2022.

Napravite domaći liker od maline od tri sastojka!

Previews
09.06.2022.

Gastro vodič: Istanbul, ulični ukusi istorije

Najnovije

Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević
Objavljene nominacije za Zlatne maline, vode Tom Henks i filmovi „Blonde“, „Good Mourning“ i „Pinocchio“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖