Spremite neodoljivi i slasni kolač sa kajsijama i pudingom
Sezona slatkih, sočnih kajsija upravo kreće, a kako je reč o vrlo zdravoj voćki, treba je iskoristiti na najbolji način. Iako su sveže kajsije vrlo ukusne, u njima se može uživati i na druge načine, a naš današnji predlog je sočan i slasan kolač od kajsija i pudinga koji ćete obožavati. Recept pogledajte u nastavku.
Potrebno je:
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo.
Za fil:
- 1/2 kg kajsija
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 1/2 l vode
- 3 šlaga
- 4 dl mleka
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutite dok se šećer ne rastopi.
U sneg dodajte žumanca, brašno i prašak za pecivo, pa dobro promešajte da se smesa izjednači.
Podmažite tepsiju, naspite umućenu smesu za koru i pecite je u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta.
Za fil operite i očistite kajsije, zatim ih isecite na manje komade, pospite ih šećerom i stavite da se kuvaju dok se ne zgusnu.
Razmutite puding od vanile u pola litre vode da nema grudvica, zatim naspite puding u kajsije i nastavite da kuvate dok se fil ne skuva i ne zgusne. Koru premažite filom od kajsija i ostavite kolač u frižider da se dobro ohladi.
Umutite šlag po uputstvu sa kesice, bogato ukrasite kolač i uživajte! Bon appétit!
Naslovna fotografija: ALEXANDRA TORRO on Unsplash