• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

CityMagazine
31.05.2019. 1 min Recepti

Sve to se može izbeći novim trikom za laganu pripremu hrskave slanine.

Kako spremiti slaninu bez prskanja ulja

Trik: Sve što vam treba je voda. Da, tako je jednostavno. Sipajte samo dovoljno vode na svoje šnitove slanine u tiganju tako da budu potopljene. Zatim povećajte temperaturu na rerni. Kada voda provri,smanjite temperaturu na srednje jaku. Mnogi postavljaju pitanje da li će na taj način slanina postati vlažna. Odgovor je ne jer će voda da ispari što će vam dati savršeno hrskav i sočan, a ne suv, krajnji proizvod.

Zašto to tako funkcioniše? Vruća voda zadržava nisku početnu temperaturu kuvanja, tako da meso zadržava svoju svežinu. Do trenutka kada voda proključa, većina masnoće je nestala, tako da je manja verovatnoća da ćete izgoreti slaninu i ulje neće prskati.

Još jedna stvar je bitna – ne dozvolite da se sva ta masnoća baci. Za vrhunsku poslasticu za doručak, koristite je da biste jajima dali milion puta bolji ukus.

 

Oznake:

hrskavaslaninaspremanjetrik

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača
Prethodni

Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali
Sledeći

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali

Sledeći
Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali
04.06.2019.

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali

Prethodni
30.05.2019.

Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača

Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖