Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

AUTOR: CityMagazine 31 May, 2019
Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

Moto života mnogih ljudi je da nikada ne može da bude previše slanine. Međutim, prilikom njene pripreme, često nastane veliki nered, a nekada i opekotine od prskanja ulja.

Sve to se može izbeći novim trikom za laganu pripremu hrskave slanine.

Kako spremiti slaninu bez prskanja ulja

Trik: Sve što vam treba je voda. Da, tako je jednostavno. Sipajte samo dovoljno vode na svoje šnitove slanine u tiganju tako da budu potopljene. Zatim povećajte temperaturu na rerni. Kada voda provri,smanjite temperaturu na srednje jaku. Mnogi postavljaju pitanje da li će na taj način slanina postati vlažna. Odgovor je ne jer će voda da ispari što će vam dati savršeno hrskav i sočan, a ne suv, krajnji proizvod.

Zašto to tako funkcioniše? Vruća voda zadržava nisku početnu temperaturu kuvanja, tako da meso zadržava svoju svežinu. Do trenutka kada voda proključa, većina masnoće je nestala, tako da je manja verovatnoća da ćete izgoreti slaninu i ulje neće prskati.

Još jedna stvar je bitna – ne dozvolite da se sva ta masnoća baci. Za vrhunsku poslasticu za doručak, koristite je da biste jajima dali milion puta bolji ukus.

 

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…