• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača

Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača

CityMagazine
30.05.2019. 1 min Recepti

Mnogi od nas nemaju strpljenja da sačekaju da tvrd puter iz frižidera dostigne sobnu temperaturu, pa ga koristimo takav kakav je. To međutim može da upropasti kolač.

Očigledno je da recepti nisu tu bez razloga, te će kvalitet i ukus vašeg gotovog kolača varirati u zavisnosti od stanja putera koji ste koristili tokom pripreme.

Ono što vam je potrebno zavisi od toga šta pokušavate da napravite. Na primer, ako želite brauni kolač, šećer ćete pomešati sa tvrdim puterom. Ukoliko, pak, želite hrskave kolače, istopićete puter.

Za vazdušast brauni, koristite tvrd puter pomešan sa šećerom
Za vazdušast brauni, koristite tvrd puter pomešan sa šećerom

Evo i naučnog objašnjenja koje se krije iza ovog zlatnog pravila:

Čvrst maslac je emulzija molekula masti suspendovanih u tečnosti. Kada u čvrst puter dodate šećer, vi dodajete i vazduh u tu emulziju i stvarate krem odnosno paperjastu, vazdušastu teksturu.

Ako rastopite maslac, razbijate emulziju, što znači da su masnoća i voda odvojeni jedan od drugog, i da nema načina da se maslac pretvori u krem. Ovo nije nužno loša stvar, ali rezultuje drugačijim krajnjim proizvodom.

Rastopljeni maslac ne može preći u kremastu formu jer je izgubio emulzifikaciju. S druge strane, ni previše hladan maslac ne može proizvesti kremasti efekat jer je teško raditi sa njim.

Na kraju ostaje maslac na sobnoj temperaturi, ali to može biti diskutabilna upotreba, jer sobna temperatura može varirati u različitim periodima godine i u različitim krajevima.

Oznake:

kolačimaslacputerrecepti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Evo zašto ne treba da perete piletinu pre kuvanja
Prethodni

Evo zašto ne treba da perete piletinu pre kuvanja

Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja
Sledeći

Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

Sledeći
Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja
31.05.2019.

Spremite savršeno hrskavu slaninu bez prskanja ulja

Prethodni
29.05.2019.

Evo zašto ne treba da perete piletinu pre kuvanja

Evo zašto ne treba da perete piletinu pre kuvanja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖