Tajni sastojak za savršen ukus ajvara: Daje mu posebno pikantnu notu, i ne, nije ljuta paprika
Jedan sastojak može značajno da poboljša ukus ajvara.
Sezona je pravljenja zimnice, a to znači samo jedno – najlepši miris pečene paprike se širi komšilukom. Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar, a mi vam donosimo jedan tajni dodatak koji provereno poboljšava ukus. Reč je o renu.
Sastojci:
– 3 kilograma crvenih paprika
– 300 grama rena
– 3 decilitra ulja
– 1 decilitar alkoholnog sirćeta
– kašika soli
Priprema ajvara
Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuvajte dok smesa ne postane gusta.
Dodajte so i ulje i kuvajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promešajte.
Ajvar sipajte u zagrejane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba da stoji na suvom mestu najmanje 24 sata pre nego što ga pojedete.
No Comment! Be the first one.