• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Taljatele, recept koji miriše na more
Recept za taljatele, foto: jongjai jongkasemsuk / Panthermedia / Profimedia

Taljatele, recept koji miriše na more

CityMagazine
30.03.2023. 1 min Recepti

Legenda kaže da je recept za taljatele stvorio talentovani dvorski kuvar, kojeg je inspirisala frizura Lukrecije D’este povodom venčanja sa Anibale II Bentivoljom, 1487. godine.

U stvarnosti, ovo je bila šala koju je izmislio humorista Augusto Majani 1931. godine.

Recept se zvao tagliolini di pasta e sugo, alla maniera di Zafiran (taglioni od testenine i sosa na način Zafirana) i služio se na srebrnim tanjirima.

Tokom godina, taljatele su postale uobičajena hrana.

Recept za taljatele
Sastojci:
• 300 g taljatela
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 češnja belog luka
• 400 g pasiranog paradajza
• so i biber po ukusu
• parmezan (po želji)
Priprema:
SKuvajte taljatele u posoljenoj vodi, osam do deset minuta. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne omekša, oko jedan minut. Dodajte pasirani paradajz u tiganj sa belim lukom, promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 10 minuta. Ocedite taljatele i dodajte ih u sos od paradajza. Promešajte da se sve sjedini.

Servirajte i pospite parmezanom.

Oznake:

italijanska kuhinjarecepttaljatele

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Hrana
Prethodni

Povrće varimo 40 minuta, a kada vidite koliko se organizam bori sa pečenjem, biće vam jasno zašto posle prasetine ne bi trebalo da jedete satima

Recept za posne krofne
Sledeći

Recept za posne krofne

Sledeći
Recept za posne krofne
30.03.2023.

Recept za posne krofne

Prethodni
29.03.2023.

Povrće varimo 40 minuta, a kada vidite koliko se organizam bori sa pečenjem, biće vam jasno zašto posle prasetine ne bi trebalo da jedete satima

Hrana

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖