• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente

CityMagazine
25.10.2021. 3 min Recepti

Oktobar mesec uveliko traje, što znači da su se studenti vratili na fakultete i da je (kako-tako) nova školska godina ponovo počela. Kako ovaj period, nakon duge letnje pauze, ume da bude vrlo izazovan i za starije studente, a naročito za brucoše, pored usklađivanja svih drugih obaveza, ostaje vrlo malo vremena za bavljenje kvalitetnom ishranom i planiranje obroka, zbog čega je nezdrava i brza hrana najčešći izbor.

Ipak, mi želimo da vam pokažemo da uz malo volje i truda sami možete brzo i lako pripremiti hranljive obroke koji će vam pružiti potrebnu dozu korisnih materija i obezbediti vam dovoljno energije za sve dnevne izazove. Zbog toga vam danas predstavljamo tri upravo takva brza i laka recepta.

Osim što je reč o zdravim i raznovrsnim namirnicama, ovi recepti pružaju i priliku za improvizaciju, pa tako možete eksperimentisati i biti slobodni da dodate neki novi začin, drugo povrće ili sastojak po izboru. Ova jela mogu biti odličan izbor za doručak, užinu ili večeru, a količine su dovoljno velike da ih možete podeliti sa prijateljima. Kako verujemo da ste već gladni, odmah krećemo sa pripremom. Budite pažljivi i hvatajte beleške!

Paketići sa šunkom, sirom i spanaćem

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Pexels, Anthony Shkraba

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 100 g svežeg spanaća
  • 200 ml mleka
  • 5 jaja
  • 75 g brašna
  • 100 g rendanog ementalera
  • 150 g šunke
  • 1 šaka bebi spanaća
  • so i mleveni biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite i ubrusom osušite spanać, pa ga sipajte u blender. Dodajte mleko i jedno jaje, pa začinite solju i biberom i blendajte dok ne dobijete finu, glatku smesu. Zatim polako, ne isključujući blender, kroz otvor na poklopcu sipajte brašno.

U tiganj za palačinke, sipajte malo ulja, dobro ga zagrejte, pa kutlačom sipajte manju količinu smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Nakon minut pečenja, razbijte jaje na palačinku, pa pospite rendanim kačkavaljem i sitno seckanom šunkom. Ostavite da se peče još nekoliko minuta, pa preručite u tanjir za serviranje. Ponovite postupak još tri puta. Savijte palačinku na četiri mesta tako da dobijete „paketić” kvadratnog oblika i da punjenje ostane otvoreno, dekorišite sve bebi spanaćem i uživajte!

Kajgana sa feta sirom i korijanderom

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Unsplash, Bree Anne

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 120 g feta sira
  • ¼ veze korijandera
  • 8 jaja
  • malo čilija
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, sveže mleveni biber

Priprema:

Izmrvite feta sir i operite, izbrišite i iseckajte korijander.

Jaja razbijte, pa ih ručno umutite viljuškom u dubljoj posudi. Začinite ih solju, biberom i čilijem.

Maslac i maslinovo ulje zagrejte u tiganju, izručite smesu od jaja, pa pržite na niskoj temperaturi oko 5,6 minuta, mešajući drvenom varjačom (smesa treba da ostane kremasta). Sklonite sa vatre, pa dodajte izmrvljenu fetu i korijander. Pomešajte sve dok sir ne počne da se topi, pa poslužite toplo.

Kavijar od patlidžana

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Unsplash, Jeanie de Klerk

Potrebno je (za 4 osobe): 

  • 4 patlidžana srednje veličine
  • 5 glavica luka
  • 4 grančice svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 25 ml maslinovog ulja
  • sok od 2,3 limuna
  • malo vinskog sirćeta
  • so, biber
  • kriške tostiranog hleba, naćosi ili pita hleb

Priprema:

Uključite rernu na 240°C.

Operite, obrišite i prepolovite patlidžane po dužini. Rasporedite ih na pek papir, tako da presečena strana bude gore, pa ih pecite 10-ak minuta.

Izvadite patlidžane iz rerne, ohladite ih i ogulite. Meso patlidžana sitno iseckajte ili izgnječite viljuškom, sipajte u činiju, pa polako dodajte maslinovo ulje i limunov sok, konstantno mešajući.

Crni i beli luk iseckajte nasitno, bosiljak operite, izbrišite i sitno iseckajte, pa pomešajte sve sa patlidžanom, solju, biberom i vinskim sirćetom. Ostvaite u frižideru oko 2,3 sata da se ohladi i da se svi ukusi lepo povežu.

Servirajte uz prepečeni hleb, naćose ili pita hleb. Prijatno!  

Izvor: Elle France

Oznake:

brzohranljivolakostudenti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama
Prethodni

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Otmenost i luksuz - Izložba posvećena kavijaru
Sledeći

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Sledeći
Otmenost i luksuz - Izložba posvećena kavijaru
27.10.2021.

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Prethodni
16.10.2021.

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖