• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente

CityMagazine
25.10.2021. 3 min Recepti

Oktobar mesec uveliko traje, što znači da su se studenti vratili na fakultete i da je (kako-tako) nova školska godina ponovo počela. Kako ovaj period, nakon duge letnje pauze, ume da bude vrlo izazovan i za starije studente, a naročito za brucoše, pored usklađivanja svih drugih obaveza, ostaje vrlo malo vremena za bavljenje kvalitetnom ishranom i planiranje obroka, zbog čega je nezdrava i brza hrana najčešći izbor.

Ipak, mi želimo da vam pokažemo da uz malo volje i truda sami možete brzo i lako pripremiti hranljive obroke koji će vam pružiti potrebnu dozu korisnih materija i obezbediti vam dovoljno energije za sve dnevne izazove. Zbog toga vam danas predstavljamo tri upravo takva brza i laka recepta.

Osim što je reč o zdravim i raznovrsnim namirnicama, ovi recepti pružaju i priliku za improvizaciju, pa tako možete eksperimentisati i biti slobodni da dodate neki novi začin, drugo povrće ili sastojak po izboru. Ova jela mogu biti odličan izbor za doručak, užinu ili večeru, a količine su dovoljno velike da ih možete podeliti sa prijateljima. Kako verujemo da ste već gladni, odmah krećemo sa pripremom. Budite pažljivi i hvatajte beleške!

Paketići sa šunkom, sirom i spanaćem

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Pexels, Anthony Shkraba

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 100 g svežeg spanaća
  • 200 ml mleka
  • 5 jaja
  • 75 g brašna
  • 100 g rendanog ementalera
  • 150 g šunke
  • 1 šaka bebi spanaća
  • so i mleveni biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite i ubrusom osušite spanać, pa ga sipajte u blender. Dodajte mleko i jedno jaje, pa začinite solju i biberom i blendajte dok ne dobijete finu, glatku smesu. Zatim polako, ne isključujući blender, kroz otvor na poklopcu sipajte brašno.

U tiganj za palačinke, sipajte malo ulja, dobro ga zagrejte, pa kutlačom sipajte manju količinu smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Nakon minut pečenja, razbijte jaje na palačinku, pa pospite rendanim kačkavaljem i sitno seckanom šunkom. Ostavite da se peče još nekoliko minuta, pa preručite u tanjir za serviranje. Ponovite postupak još tri puta. Savijte palačinku na četiri mesta tako da dobijete „paketić” kvadratnog oblika i da punjenje ostane otvoreno, dekorišite sve bebi spanaćem i uživajte!

Kajgana sa feta sirom i korijanderom

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Unsplash, Bree Anne

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 120 g feta sira
  • ¼ veze korijandera
  • 8 jaja
  • malo čilija
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, sveže mleveni biber

Priprema:

Izmrvite feta sir i operite, izbrišite i iseckajte korijander.

Jaja razbijte, pa ih ručno umutite viljuškom u dubljoj posudi. Začinite ih solju, biberom i čilijem.

Maslac i maslinovo ulje zagrejte u tiganju, izručite smesu od jaja, pa pržite na niskoj temperaturi oko 5,6 minuta, mešajući drvenom varjačom (smesa treba da ostane kremasta). Sklonite sa vatre, pa dodajte izmrvljenu fetu i korijander. Pomešajte sve dok sir ne počne da se topi, pa poslužite toplo.

Kavijar od patlidžana

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente
Foto: Unsplash, Jeanie de Klerk

Potrebno je (za 4 osobe): 

  • 4 patlidžana srednje veličine
  • 5 glavica luka
  • 4 grančice svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 25 ml maslinovog ulja
  • sok od 2,3 limuna
  • malo vinskog sirćeta
  • so, biber
  • kriške tostiranog hleba, naćosi ili pita hleb

Priprema:

Uključite rernu na 240°C.

Operite, obrišite i prepolovite patlidžane po dužini. Rasporedite ih na pek papir, tako da presečena strana bude gore, pa ih pecite 10-ak minuta.

Izvadite patlidžane iz rerne, ohladite ih i ogulite. Meso patlidžana sitno iseckajte ili izgnječite viljuškom, sipajte u činiju, pa polako dodajte maslinovo ulje i limunov sok, konstantno mešajući.

Crni i beli luk iseckajte nasitno, bosiljak operite, izbrišite i sitno iseckajte, pa pomešajte sve sa patlidžanom, solju, biberom i vinskim sirćetom. Ostvaite u frižideru oko 2,3 sata da se ohladi i da se svi ukusi lepo povežu.

Servirajte uz prepečeni hleb, naćose ili pita hleb. Prijatno!  

Izvor: Elle France

Oznake:

brzohranljivolakostudenti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama
Prethodni

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Otmenost i luksuz - Izložba posvećena kavijaru
Sledeći

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Sledeći
Otmenost i luksuz - Izložba posvećena kavijaru
27.10.2021.

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Prethodni
16.10.2021.

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    ksenija pajčin
    Šta zajedničko imaju Ksenija Pajčin i grupa Oasis (VIDEO)
    CityMagazine
    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖