• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Tri brza, laka i hranljiva recepta za studente

CityMagazine
25.10.2021. 3 min Recepti

Oktobar mesec uveliko traje, što znači da su se studenti vratili na fakultete i da je (kako-tako) nova školska godina ponovo počela. Kako ovaj period, nakon duge letnje pauze, ume da bude vrlo izazovan i za starije studente, a naročito za brucoše, pored usklađivanja svih drugih obaveza, ostaje vrlo malo vremena za bavljenje kvalitetnom ishranom i planiranje obroka, zbog čega je nezdrava i brza hrana najčešći izbor.

Ipak, mi želimo da vam pokažemo da uz malo volje i truda sami možete brzo i lako pripremiti hranljive obroke koji će vam pružiti potrebnu dozu korisnih materija i obezbediti vam dovoljno energije za sve dnevne izazove. Zbog toga vam danas predstavljamo tri upravo takva brza i laka recepta.

Osim što je reč o zdravim i raznovrsnim namirnicama, ovi recepti pružaju i priliku za improvizaciju, pa tako možete eksperimentisati i biti slobodni da dodate neki novi začin, drugo povrće ili sastojak po izboru. Ova jela mogu biti odličan izbor za doručak, užinu ili večeru, a količine su dovoljno velike da ih možete podeliti sa prijateljima. Kako verujemo da ste već gladni, odmah krećemo sa pripremom. Budite pažljivi i hvatajte beleške!

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Paketići sa šunkom, sirom i spanaćem

Foto: Pexels, Anthony Shkraba

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 100 g svežeg spanaća
  • 200 ml mleka
  • 5 jaja
  • 75 g brašna
  • 100 g rendanog ementalera
  • 150 g šunke
  • 1 šaka bebi spanaća
  • so i mleveni biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite i ubrusom osušite spanać, pa ga sipajte u blender. Dodajte mleko i jedno jaje, pa začinite solju i biberom i blendajte dok ne dobijete finu, glatku smesu. Zatim polako, ne isključujući blender, kroz otvor na poklopcu sipajte brašno.

U tiganj za palačinke, sipajte malo ulja, dobro ga zagrejte, pa kutlačom sipajte manju količinu smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Nakon minut pečenja, razbijte jaje na palačinku, pa pospite rendanim kačkavaljem i sitno seckanom šunkom. Ostavite da se peče još nekoliko minuta, pa preručite u tanjir za serviranje. Ponovite postupak još tri puta. Savijte palačinku na četiri mesta tako da dobijete „paketić” kvadratnog oblika i da punjenje ostane otvoreno, dekorišite sve bebi spanaćem i uživajte!

Kajgana sa feta sirom i korijanderom

Foto: Unsplash, Bree Anne

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 120 g feta sira
  • ¼ veze korijandera
  • 8 jaja
  • malo čilija
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, sveže mleveni biber

Priprema:

Izmrvite feta sir i operite, izbrišite i iseckajte korijander.

Jaja razbijte, pa ih ručno umutite viljuškom u dubljoj posudi. Začinite ih solju, biberom i čilijem.

Maslac i maslinovo ulje zagrejte u tiganju, izručite smesu od jaja, pa pržite na niskoj temperaturi oko 5,6 minuta, mešajući drvenom varjačom (smesa treba da ostane kremasta). Sklonite sa vatre, pa dodajte izmrvljenu fetu i korijander. Pomešajte sve dok sir ne počne da se topi, pa poslužite toplo.

Kavijar od patlidžana

Foto: Unsplash, Jeanie de Klerk

Potrebno je (za 4 osobe): 

  • 4 patlidžana srednje veličine
  • 5 glavica luka
  • 4 grančice svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 25 ml maslinovog ulja
  • sok od 2,3 limuna
  • malo vinskog sirćeta
  • so, biber
  • kriške tostiranog hleba, naćosi ili pita hleb

Priprema:

Uključite rernu na 240°C.

Operite, obrišite i prepolovite patlidžane po dužini. Rasporedite ih na pek papir, tako da presečena strana bude gore, pa ih pecite 10-ak minuta.

Izvadite patlidžane iz rerne, ohladite ih i ogulite. Meso patlidžana sitno iseckajte ili izgnječite viljuškom, sipajte u činiju, pa polako dodajte maslinovo ulje i limunov sok, konstantno mešajući.

Crni i beli luk iseckajte nasitno, bosiljak operite, izbrišite i sitno iseckajte, pa pomešajte sve sa patlidžanom, solju, biberom i vinskim sirćetom. Ostvaite u frižideru oko 2,3 sata da se ohladi i da se svi ukusi lepo povežu.

Servirajte uz prepečeni hleb, naćose ili pita hleb. Prijatno!  

Izvor: Elle France

Oznake:

brzohranljivolakostudenti

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Sledeći

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Sledeći
27.10.2021.

Otmenost i luksuz – Izložba posvećena kavijaru

Prethodni
16.10.2021.

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Najnovije

Rajan O'Nil i Barbra Strajsend
5 filmova Rajana O’Nila koje vredi pogledati
Aleksandar Maksimović
HBO Max objavio veliki trejler: Evo šta sve stiže u 2024. i 2025. godini
Filip Milosavljević
Nejtan Never/Liga pravde – „Dupli Univerzum“: Ujedinjeni protiv pretnje iz budućnosti
Filip Milosavljević
Praznici su vreme kada deca uče odrasle kako se vole knjige
Promo
Vikend preporuke 8-10.12.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖