Tri brza recepta sa avokadom koja ćete obožavati
Vreme koje provodimo kod kuće mnogi su iskoristili za eksperimentisanje u kuhinji i isprobavanje novih recepata. Stari recepti naših mama i baka, porodični kuvari, te mnogi kulinarski blogovi zaista nude pregršt inspiracije, te bude u nama želju za kreiranjem novih jela i spajanjem neočekivanih ukusa… Zato je sada pravi trenutak da se poigrate raznim namirnicama, i tako sebi i svojim ukućanima priuštite pravu gozbu za pamćenje, u karantinu! Sa tim u vezi, danas vam predlažemo tri vrlo hranljiva i zdrava recepta sa avokadom koja će oduševiti i one najprobirljivije. Zasucite rukave, kulinarska čarolija može da počne!
Avokado krem
Potrebno je:
1 avokado (očišćen i iseckan na kockice), 4 kašike light majoneza, 50 g kokosovog ulja, sok i korica polovine limuna, 1 ljubičasti luk (krupno isečen), so i biber po ukusu. Za dekoraciju možete iskoristiti neki od sledećih sastojaka: bobice nara, tucana paprika, razne semenke, maslinovo ulje…
Priprema:
Sve sastojke za krem sipajte u blender, pa blendajte sve dok ne dobijete homogenu, kremastu masu. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo soli i bibera, dobro promešajte, pa stavite u frižider na najmanje tri sata da se masa stegne i da se svi ukusi lepo sjedine. Izvadite i dekorišite po želji.
Fileti lososa sa avokadom i italijanskim začinima
Potrebno je:
1 avokado, 400 g fileta lososa (ili 4 srednja fileta), 60 g mladog luka; za italijansku mešavinu začina: 1 kašika italijanskog začinskog bilja, 1 kašičica dimljene paprike u prahu, 1 kašičica tucane paprike, 1 kašičica smeđeg šećera i prstohvat soli
Priprema:
Prvo pomešajte sve navedene začine, pa svaki filet uvaljajte u tu pikantnu mešavinu, a zatim ih izgrilujte u gril tiganju. U međuvremenu, očistite avokado, pa ga narežite na tanke, fine kriške i složite na tanjir za serviranje. Zatim dodajte i grilovane filete ribe, te sve pospite sitno seckanim mladim lukom i uživajte!
Čokoladni mus sa avokadom
Potrebno je:
2 očišćena avokada, 50 g iseckane crne čokolade, 50 g kakaa (plus još malo za posipanje), 2 kašičice vanila ekstrakta, 50 ml javorovog sirupa ili meda, prstohvat soli
Priprema:
Prvo na pari otopite iseckanu čokoladu, pa zatim sve sastojke sipajte u blender i blendajte sve dok ne dobijete glatku, penastu masu. Izlijte je u čaše ili posude za seviranje, pa stavite u frižider da se stegnu, minimum sat vremena. Nakon toga, sve što treba da uradite jeste da sve pospete kakao prahom i, po želji, ukrasite listićima nane. Prijatno!
Izvor: Elle España
No Comment! Be the first one.