• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Isidora Spasić
23.02.2019. 3 min Recepti

Piše: Isidora Spasić

Boemska rapsodija

Doza ovog koktela, to jest punča, predviđena je za 40 osoba! To je zaista velika količina, ali ako navijate za Boemsku rapsodiju stvarno je red da napravite pravu žurku u čast Fredija i grupe Queen. Fredi je inače voleo da pije čaj ujutru, šampanjac posle podne, a koktele uveče. Zato će ova kombinacija biti idealna kao sećanje na njegovu maestralnu pojavu. A ako želite manju dozu, prepolovite količinu sastojaka, a ono što ostane prebacite u bokal i držite u frižideru naredna 2 dana.

(foto izvor: www.dolepineapplejuice.com)
(foto izvor: www.dolepineapplejuice.com)

Sastojci

½ ananasa
4 limuna
2 šolje brendija
2 šolje ruma
2 šolje šećera
¼ šolje listova zelenog čaja
3 flaše šampanjca ili nekog drugog penušavog vina
1 flaša mineralne gazirane vode
1 blok leda

Ananas očistite, izvadite sredinu, a zatim ga iseckajte na sitne komadiće. Ubacite ananas u činiju, dodajte limunove isečene na tanke kolutove, i brendi. Dobro promešajte, pa pustite da odstoji, dok za to vreme pripremate čaj. U šerpici pomešajte šećer sa vodom, a onda pustite da se lagano otopi na srednje jakoj vatri. Nakon toga ubacite lišće zelenog čaja, promešajte, te pustite da ova mešavina odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi. Kroz gustu cediljku, ili lanenu krpu, procedite čaj sa šećerom direktno u činiju sa voćem i brendijem. Pokrijte činiju kuhinjskom plastičnom folijom, i prebacite je u frižider na tri sata. Izvadite činiju, pa u nju sipajte obavezno prethodno ohlađen rum, šampanjac i kiselu vodu. Još jednom promešajte, ubacite blok leda, i služite direktno iz činije uz pomoć kutlače.

(foto izvor: www.chowhound.com)
(foto izvor: www.chowhound.com)

Zvezda je rođena

Ako ste se zaljubili u odnos Lejdi Gage i Bredlija Kupera u ovom filmu, kao i u sjajne numere kojim obiluje, onda morate pošteno da nazdravite. Za razliku od prethodnog koktela koji se služi za 40 ljudi, ovde je doza samo za jednu osobu. Tako da vi slobodno ponovite proceduru koliko god da je puta potrebno. Za one koji ne znaju šta je schnapps, to je isto što i rakija, pa možete i nju komotno iskoristiti. U tom slučaju preporučujemo šljivovicu sa dodatkom cimeta u prahu, i travaricu.

(foto izvor: www.thespruceeats.com)
(foto izvor: www.thespruceeats.com)

Sastojci

15 ml Jägermeister-a
15 ml schnapps-a od cimeta
15 ml schnapps-a sa ukusom peperminta

Sve sastojke ubacite u šejker sa ledom, promućkajte par sekundi, i sipajte u čašice predviđene za šotove, tako da led ne uđe u njih. Pijte polako ili na eks.

(foto izvor: www.thespruceeats.com)
(foto izvor: www.thespruceeats.com)

Miljenica

Ako ste juče na FEST-u pogledali Miljenicu, sasvim je moguće da ćete u nedelju navijati da film dobije Oskara. Ovaj koktel podseća na dekadentni slatkiš, a iz njega možete izbaciti alkohol ukoliko niste raspoloženi da ga pijete. Doza je za četiri osobe, pa prema tome ocenite količinu ukoliko će manje ili više ljudi piti.

(foto izvor:  www.thespeckledpalate.com)
(foto izvor: www.thespeckledpalate.com)

Sastojci

3 šolje soka od nara
½ šolje burbona
½ šolje izlomljene crne ili bele čokolade
1 štapić vanile

U šerpi na srednje jakoj vatri ugrejte dve šoje soka od nara, i dodajte čokoladu kako bi se otopila. Mešajte sve vreme, pa nakon par minuta sklonite šerpu sa plotne. Odmah dodajte treću šolju soka od nara, burbon i sadržaj iz štapića vanile. Služite toplo, sa kolačićima od belog sleza i semenkama nara.

(foto izvor:  www.thespeckledpalate.com)
(foto izvor: www.thespeckledpalate.com)

Oznake:

filmovikoktelioskarrecepti

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Pripremite nesvakidašnje kuvano vino
Prethodni

Pripremite nesvakidašnje kuvano vino

Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu
Sledeći

Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu

Sledeći
Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu
23.03.2019.

Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu

Prethodni
09.02.2019.

Pripremite nesvakidašnje kuvano vino

Pripremite nesvakidašnje kuvano vino

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖