Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
Kako je parizer dospeo u političku terminologiju sada već svi znamo, prvo ga pomenuo Aleksandar Vučić.
Ali taj zaboravljeni ukus 90 i dalje je omiljena namirnica u mnogim domovima ne toliko zbog cene, već zato što vraća u detinjstvo.
Našli smo dva jela sa parazerom, a nisu sendvič sa majonezom.
Dakle, ta na na, evo ih:
Špagete sa parizerom
Potrebno je:
pakovanje špageta
2 pavlake
100 gr parizera
2-3 kisela krastavca
ulje
so
biber
origano
1.
U tiganj staviti malo ulja i pustiti ga da se zagreje. Potom dodati 2 kisele pavlake i kuvati dok se pavlaka ne istopi i počne da vri.
Kada pavlaka provri, dodati krastavčiće i parizer koji su prethodno iseckani na kockice i kuvati 2-3 minuta. Kada se sve lepo ukrčka, preliv skinuti sa vatre, dodati so, biber i origano po ukusu.
Obarenim špagetama dodati preliv, sve dobro izmešati a potom servirati. Prijatno!, recep je sa sajta Coolinarika, kao i ovaj drugi.
Pohovani parizer
Sastojci
za 15 osoba
brza topla jela
4oo grama neisečenog parizera
1 jaje
brašno
pivo
ulje za prženje
po želji soli
i po želji vegeta
Priprema
Parizer isecite na deblje kolutove. U dubokom tanjiru razmutite jaje, dodajte brašno, mešajte dok masa ne postane glatka, pa sipajte pomalo piva dok ne dobijete testo gušće nego za palačinke .
Svaki komad parizera umočite u testo i pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa svih strana. Slažite u vatrostalnu posudom u koju ste prethodno stavili foliju da upije masnoću.
Posluživanje
Po ukusu u smesu od jaja i brašna, možete dodati malo soli ili čak vegete po želji, piše Coolinarika.
No Comment! Be the first one.