Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija
Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim, kaže kako nije reč o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njena baka. Džordin, koja ovaj postupak pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.
Evo kako to ona radi: Prvo opere krompire i ne guli ih, već samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku so i sastojak koji čitav recept čini posebnim – pileći ili goveđi bujon – što zavisi od mesa koje će poslužiti uz pire. Ovaj sastojak će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada se krompir skuva, dodaje maslac i mleko i umuti pire.
Izvor: Večernji.Hr
Naslovna fotografija: Eric Prouzet / Unsplash