Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ispeci pa reci: Poslastičarnica koja će vas ostaviti bez teksta

AUTOR: Isidora Spasić 31 Jan, 2017
Ispeci pa reci: Poslastičarnica koja će vas ostaviti bez teksta

Ako ste mislili da se vaši slatki snovi o konzumiranju prave američke pite, mirisnog hleba od banane i pravih čoko braunija nikada neće realizovati, na svu sreću ste pogrešili. Probudite se, jer su vaša maštanja postala vrlo ukusna realnost. Beograd je opet bogatiji za još jednu novu poslastičarnicu, i to novu po mnogo čemu.

Tim koji čini Ispeci pa reci nije veliki, ali uloženi trud u izgled prostora i nesvakidašnju ponudu svakako jeste. Senka Pajić, koja je poslednjih deset godina provela radeći kao kopirajter u reklamnim agencijama, glavni je idejni pokretač poslastičarnice, i ujedno glavni kreator svih kolača, pita i drugih poslastica. Pored nje, tu je još par devojaka koje pomažu oko pravljenja i prodaje kolača.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Iako je Ispeci pa reci nedavno otvoren, Senka je, kao svaki kreativac koji jednog dana prestane da radi u advertajzingu, ovo planirala godinama. Kolače i jeste počela da peče kako bi se borila protiv stresa na poslu, pa se vremenom ispostavilo da to sjajno radi i da se svima sviđaju.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Smišljanje originalnog naziva poslastičarnice Senka je prepustila drugima, zatim se konsultovala sa par ljudi, i na kraju “presekla” da to bude Ispeci pa reci. Iz iskustva koje nosi sa prethodnog posla odlično zna da ni jedno ime nije dovoljno dobro dok ne zaživi na ambalaži, vizit kartici, nazivu lokala…

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Prostor poslastičarnice, u kom preovlađuju pastelne boje, je prijatan, šarmantan i odiše toplom atmosferom. Može se reći da podseća na neku idealizovanu viziju Amerike, ali s obzirom na to da ona možda baš i ne postoji, tu su upečatljivi i lični detalji koji Ispeci pa reci čine malim slatkim carstvom, u koje su svi dobrodošli.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

U ponudi su tipično američki kolači: kukis u osam različitih ukusa, banana hlebovi, poundcakes, braunis, mafini i tradicionalne američke pite. Jednom rečju, pošteni kolači napravljeni od najboljih mogućih sastojaka koji su svima dobro poznati. Svi smo čuli za ove američke poslastice, ali nismo ih baš sve probali, zato Ispecipareci jeste poslastičarnica koja nudi nesvakidašnje iskustvo. Uz to, ovi izdašni, rustični kolači koji se krune i iz kojih curi fil nešto su što odmah poželite da pojedete.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Ako već niste, obavezno morate probati neku od pita, jer izgledaju primamljivo kao u crtaćima, i kukise jer su baš onakvi kakvi treba da budu – hrskavi spolja, a meki iznutra. Apsolutni hit među posetiocima je brauni sa tri vrste čokolade, zato što, naravno, svi vole čokoladu. Tegla puna kukija je idealan poklon, a uz to i veoma lepo izgleda. Za okupljanja, proslave i žurke, predlog je da svako napravi kombinaciju različitih kolača i spakuje ih u jednu veliku kutiju – tako će izbor biti veći, pa će svako moći da proba ono što mu najviše odgovara.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Sada kada sve znate još vam samo preostaje da se uputite ka Ispeci pa reci, jer kako Senka kaže: “Svima treba malo slatkog u životu”. Slažete se, zar ne?

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Adresa: Gundulićev venac 34

Radno vreme: Radnim danima od 08 do 21, subotom od 09 do 21, nedeljom od 09 do 17 časova

Ispeci pa reci sajt

Ispeci pa reci FB stranica

Ispeci pa reci Instagram

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…