• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ispeci pa reci: Poslastičarnica koja će vas ostaviti bez teksta

Isidora Spasić
31.01.2017. 3 Mins Read Restorani

Ako ste mislili da se vaši slatki snovi o konzumiranju prave američke pite, mirisnog hleba od banane i pravih čoko braunija nikada neće realizovati, na svu sreću ste pogrešili. Probudite se, jer su vaša maštanja postala vrlo ukusna realnost. Beograd je opet bogatiji za još jednu novu poslastičarnicu, i to novu po mnogo čemu.

Tim koji čini Ispeci pa reci nije veliki, ali uloženi trud u izgled prostora i nesvakidašnju ponudu svakako jeste. Senka Pajić, koja je poslednjih deset godina provela radeći kao kopirajter u reklamnim agencijama, glavni je idejni pokretač poslastičarnice, i ujedno glavni kreator svih kolača, pita i drugih poslastica. Pored nje, tu je još par devojaka koje pomažu oko pravljenja i prodaje kolača.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Iako je Ispeci pa reci nedavno otvoren, Senka je, kao svaki kreativac koji jednog dana prestane da radi u advertajzingu, ovo planirala godinama. Kolače i jeste počela da peče kako bi se borila protiv stresa na poslu, pa se vremenom ispostavilo da to sjajno radi i da se svima sviđaju.

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Smišljanje originalnog naziva poslastičarnice Senka je prepustila drugima, zatim se konsultovala sa par ljudi, i na kraju “presekla” da to bude Ispeci pa reci. Iz iskustva koje nosi sa prethodnog posla odlično zna da ni jedno ime nije dovoljno dobro dok ne zaživi na ambalaži, vizit kartici, nazivu lokala…

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Prostor poslastičarnice, u kom preovlađuju pastelne boje, je prijatan, šarmantan i odiše toplom atmosferom. Može se reći da podseća na neku idealizovanu viziju Amerike, ali s obzirom na to da ona možda baš i ne postoji, tu su upečatljivi i lični detalji koji Ispeci pa reci čine malim slatkim carstvom, u koje su svi dobrodošli.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

U ponudi su tipično američki kolači: kukis u osam različitih ukusa, banana hlebovi, poundcakes, braunis, mafini i tradicionalne američke pite. Jednom rečju, pošteni kolači napravljeni od najboljih mogućih sastojaka koji su svima dobro poznati. Svi smo čuli za ove američke poslastice, ali nismo ih baš sve probali, zato Ispecipareci jeste poslastičarnica koja nudi nesvakidašnje iskustvo. Uz to, ovi izdašni, rustični kolači koji se krune i iz kojih curi fil nešto su što odmah poželite da pojedete.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Ako već niste, obavezno morate probati neku od pita, jer izgledaju primamljivo kao u crtaćima, i kukise jer su baš onakvi kakvi treba da budu – hrskavi spolja, a meki iznutra. Apsolutni hit među posetiocima je brauni sa tri vrste čokolade, zato što, naravno, svi vole čokoladu. Tegla puna kukija je idealan poklon, a uz to i veoma lepo izgleda. Za okupljanja, proslave i žurke, predlog je da svako napravi kombinaciju različitih kolača i spakuje ih u jednu veliku kutiju – tako će izbor biti veći, pa će svako moći da proba ono što mu najviše odgovara.

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Sada kada sve znate još vam samo preostaje da se uputite ka Ispeci pa reci, jer kako Senka kaže: “Svima treba malo slatkog u životu”. Slažete se, zar ne?

Ispeci pa reci / Foto: Tamara Bošković Dereta

Adresa: Gundulićev venac 34

Radno vreme: Radnim danima od 08 do 21, subotom od 09 do 21, nedeljom od 09 do 17 časova

Ispeci pa reci sajt

Ispeci pa reci FB stranica

Ispeci pa reci Instagram

Tags:

beogradbrownieskolačimafinipiteposlastičarnicaposlasticeslatkiši

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Share Article

Follow Me Written By

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Previous

Kavijar naš nasušni

Next

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva

Next
02.03.2017.

Gđa Mirkov: Nova poslastičarnica za stari miris i ukus detinjstva

Previews
24.11.2016.

Kavijar naš nasušni

Najnovije

Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖