Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Magija Mediterana u mezestoranu Dvorište

AUTOR: CityMagazine 26 Jun, 2020
Magija Mediterana u mezestoranu Dvorište

Iščekujući i nadajući se putovanjima i ovog leta, jedno mesto posebno preporučujemo u gastro smislu znajući da vas direktno odvodi na autentično krstarenje Mediteranom iz ušuškanog dvorišta u srcu Beograda.

Naravno, u pitanju je restoran Dvorište i jedna potpuno čarobna bašta, proširena i delimično natkrivena taman da pruži još veću udobnost i zaštiti od ćudi ovog varljivog leta. Unutrašnji deo je takođe prijatan uz široko otvorena vrata ka bašti, a sveukupan doživljaj potpuno mediteranski opuštajuć uz pažljivo osoblje, a sve to pod sjajnim vođstvom neumornog Mirka, kreatora i vlasnika Dvorišta, koji dosledno istrajava na izvornim sastojcima i autentičnim ukusima, uz, od ovog leta proširenu, sjajnu selekciju vina.

U delu „malih obroka” po kojima je ovaj „mezestoran” odavno prepoznat, upustite se u istraživanje ukusa od efektnih kroketa od tikvica, preko sjajne jermenske „pite” lahmadžun, jednostavnih a moćnih grilovanih bukovača, lucidnih sarmica s morskim plodovima, letnjih rolnica s gamborima, do zapečene fete, grilovanog „škripavca”, nekoliko varijacija na temu brusketa…

Ipak, savetujemo i da se malo „uzdržite”, ili u Dvorište pođete u većem društvu i delite magiju ovdašnjih ukusa, pa ostavite mesta za glavna jela, a pre njih obratite pažnju na izdašne obrok-salate koje donose širok raspon mediteranskih aroma i boja. Losos sa citrusima savršen je izbor za letnje dane, izmirski kebab tradicionalni favorit, dok giros i papucakija direktno vode u Grčku, a pljukanci koje sami prave direktno u Istru.

Njihova „naša krempita” i dalje je definitivno najbolja u gradu i široj okolini, dok panakota s marakujom i borovnicama, nesvakidašnji parfe od mastike ili pak odlični čokoladni mus takođe zaslužuju i pažnju i degustaciju. Dakle, Dvorište i dalje donosi i čuva magiju Mediterana u svakom pogledu i svakom detalju, ostaje samo da joj se prepustite…

Svetogorska 46
011/324-65-15