Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Magija Mediterana u mezestoranu Dvorište

AUTOR: CityMagazine 26 Jun, 2020
Magija Mediterana u mezestoranu Dvorište

Iščekujući i nadajući se putovanjima i ovog leta, jedno mesto posebno preporučujemo u gastro smislu znajući da vas direktno odvodi na autentično krstarenje Mediteranom iz ušuškanog dvorišta u srcu Beograda.

Naravno, u pitanju je restoran Dvorište i jedna potpuno čarobna bašta, proširena i delimično natkrivena taman da pruži još veću udobnost i zaštiti od ćudi ovog varljivog leta. Unutrašnji deo je takođe prijatan uz široko otvorena vrata ka bašti, a sveukupan doživljaj potpuno mediteranski opuštajuć uz pažljivo osoblje, a sve to pod sjajnim vođstvom neumornog Mirka, kreatora i vlasnika Dvorišta, koji dosledno istrajava na izvornim sastojcima i autentičnim ukusima, uz, od ovog leta proširenu, sjajnu selekciju vina.

U delu „malih obroka” po kojima je ovaj „mezestoran” odavno prepoznat, upustite se u istraživanje ukusa od efektnih kroketa od tikvica, preko sjajne jermenske „pite” lahmadžun, jednostavnih a moćnih grilovanih bukovača, lucidnih sarmica s morskim plodovima, letnjih rolnica s gamborima, do zapečene fete, grilovanog „škripavca”, nekoliko varijacija na temu brusketa…

Ipak, savetujemo i da se malo „uzdržite”, ili u Dvorište pođete u većem društvu i delite magiju ovdašnjih ukusa, pa ostavite mesta za glavna jela, a pre njih obratite pažnju na izdašne obrok-salate koje donose širok raspon mediteranskih aroma i boja. Losos sa citrusima savršen je izbor za letnje dane, izmirski kebab tradicionalni favorit, dok giros i papucakija direktno vode u Grčku, a pljukanci koje sami prave direktno u Istru.

Njihova „naša krempita” i dalje je definitivno najbolja u gradu i široj okolini, dok panakota s marakujom i borovnicama, nesvakidašnji parfe od mastike ili pak odlični čokoladni mus takođe zaslužuju i pažnju i degustaciju. Dakle, Dvorište i dalje donosi i čuva magiju Mediterana u svakom pogledu i svakom detalju, ostaje samo da joj se prepustite…

Svetogorska 46
011/324-65-15

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…