Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
Svakako lokacija nije od prvih koja će vam pasti na pamet, ali pozicija nadomak reke i šetališta, izmaknuta od gradske gužve i fino ušuškana, idealna je za malo „bekstvo iz grada“ i potpuno opuštanje uz ukusan zalogaj. Interesanta kovanica koja se pojavljuje na meniju „pečorest“, ponajbolje opisuje ovo mesto, kao spoj restorana i pečenjare, sa toplom domaćinskom atmosferom i ponudom, a uz sve restoranske standarde.
Dakle, kada od tramvajskog/starog mosta skrenete prema parkingu gde pauk odnosi vozila, druga ulica desno i pred vama je lepa bašta, sva u drvetu. Jednostavan i prijatan ambijent potpuno je podređen onom što sledi, a to je: pečenje, pečenje, pečenje… i još ponešto. Kao uvod ne propustite odlične pite od domaćih kora koje ovde prave, posebno onu sa tri vrste sira, a tu su i „mesna zajednica“ i beli mrs, predjela čija imena sve govore.
Prava i odlična teleća čorba je obavezna, a nadalje… jagnjeće, praseće ili pileće pečenje, odnosno teletina ispod sača, ispečeno neposredno tu, pred vama, efektno posluženo na dasci, u pratnji povrća pod sačem (krompir, celer, šargarepa). I to je to! Ukusno, sočno, baš kako treba… Inače „pečorest obroci“ su posebna stavka na meniju, oborci „na naš način“, gde u somunu dobijate pečenje sa posebnim sosom i prilozima. Osveženje u ovim vrelim danima donosi domaći ledeni čaj na koji su posebno ponosni, a kada malo predahnete, tu su urmašice i savršena baklava sa makom da divno zaokruže ovdašnju priču.