Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ivan Tokin: Sportisti

Jutros se, prvi put otkad sam opet počeo redovno da plivam, desilo da sam od kuće krenuo na vreme, na prelazu pored sajdžije sam na njegovom satu video da mi je prolazno vreme do bazena bolje nego ikad, u korak sam stigao tačno na zeleno na jedinom prelazu koji može da me uspori, korak mi je bio lak, nijedan zglob me nije boleo, bio sam u svlačionici pet minuta ranije nego što sam planirao. Pet minuta nije malo u ovoj situaciji, pet minuta za mene u ovom konkretnom slučaju, u kome na bazen dolazim više nego knap na vreme da bih ispunio plan, znači deset preplivanih širina više, a to je dvesta metara, a to nije zanemarljivo.

Sve male aktivnosti obavio sam hirurški precizno. Odmah sam našao kabinu za presvlačenje, iz prve sam našao naočare za plivanje u rancu, uvlačio sam noge u kupaće gaće kao profesionalac, u maloj kabini sam se kretao kao u materici, iz prve sam pogodio koji ormarić za odlaganje stvari radi, i evo me, ulazim na bazen, vidim da nema gužve i ugledam sledeću situaciju – mogu da biram u kojoj ću stazi da plivam, što stvarno skoro nikad nije slučaj, skoro uvek je gužva i mora da se desi neka borba za stazu.

Međutim.

Na tribinama je bar dvadeset Indijaca, prepoznajem ih jer znam kako izgledaju Indijci, a imaju i trenera koji je u trenerci na čijem gornjem delu piše – India. I pre nego što ću stići do ivice bazena da uskočim i preplivam svoja dva kilometra, Indijci se spuštaju s tribina i trener im kaže, dere se – Find a place to swim!

Svi koji nisu Indijci su se uznemirili, spasioci su stajali na mestima na kojima inače ne stoje, beogradski belci u bazenu su skinuli naočare za plivanje da se čudu načude a Indijci, svi između dvadeset i trideset godina, našli su svoja mesta za plivanje. Onako crni, s crnim kosama i u ful plivačkoj opremi, svi s flašicama vode koje su stavili u čelo svojih novoosvojenih staza, zauzeli su bazen.

Veći deo belaca napustio je bazen, jer kao korona i sve, i Indijci su previše crni, neobični su, ali nas nekoliko je ostalo da plivamo sa Indijcima i Indijkama.

Super plivaju, snalaze se u gužvi, a nama nekolicini belih ostavili su više prostora nego što su ostavljali jedni drugima. Nismo im smetali, ni to što mnogo lošije plivamo od njih, ni to što nas je njihova boja kože toliko uznemirila.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Budući da je prava, kišovita jesen već stigla, ovih dana radujemo se toploj, ušuškanoj atmosferi kod kuće uz omiljene knjige,…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Najnovije - Kolumne

Kikiriki, semenke, sport za zube: Jabuke, sunce, nektarine

Dragi pajte, Je li ti se nekada učini da je linija horizonta kriva? Pitam onako, bez veze, ništa posebno ne…

Pouke iz prošlosti: Moje ime je Di, Džon Di

Nije vreme za umiranje, film Kerija Fukunage, najnoviji je iz serije o pustolovinama britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda i poslednji…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…