• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pet trikova za jaja iz mikrotalasne: Jednostavno se spremaju i nikada nisu bila sočnija
Jaja, fotografija: freestocks on Unsplash

Pet trikova za jaja iz mikrotalasne: Jednostavno se spremaju i nikada nisu bila sočnija

CityMagazine
27.08.2023. 2 min Ishrana

Jaja obiluju proteinima, gvožđem, vitaminima i mineralima, a ne iziskuju puno vremena za pripremu. Upravo su zbog toga vrlo popularna namirnica, koju je moguće servirati na različite maštovite načine. Možda niste pokušavali, ali i mikrotalasna pećnica dolazi u obzir, piše gastro.24sata.hr.

S obzirom na to da više nisu jeftina kao nekad, treba biti štedljiv sa upotrebom jaja. Upravo iz tog razloga, predstavljamo vam različite načine za pripremu, sve provereni, tako da uspete iz prve. Najbolje od svega, uštedećete i na vremenu i na pranju posuđa!

Poširana jaja iz mikrotalasne

Poširanje može da bude “izazovno”, jer reč je o tehnici koja zahteva malo više veštine. Sa druge strane, za poširanje vam ne treba ulje, a traje manje od dva minuta.

Razbijte jaje i sadržaj sipajte direktno u šolju ili manju keramičku posudu u kojoj se nalazi voda. Nakon 60 sekundi, izvadite šoljicu iz mikrotalasne pećnice i proverite da li se belance stvrdnulo. Ako nije, ostavite ga u mikrotalasnoj još 30 sekundi. (Vreme pripreme zavisi od toga na koliko je vati mikrovalna podešena.) Nakon toga jaje izvadite iz vode, osušite i servirajte.

Kajgana iz mikrotalasne

Jedan od najpopularnijih načina pripreme jaja jeste kajgana. U činiji razbijte 2-3 jaja, dodajte malo mleka ili pavlake, posolite i pobiberite prema ukusu, te sve zajedno promešajte viljuškom. Stavite činiju u mikrotalasnu na 30 sekundi, izvadite, promešajte i vratite u mikrotalasnu pećnicu. Pecite u u intervalima po 30 sekundi i mešajte dok ne dobijete željenu teksturu.

Tvrdo kuvana jaja iz friteze na vrući vazduh

U mikrotalasnoj rerni teško je skuvati tvrdo kuvana jaja, ali u tome vam može pomoći friteza na vruć vazduh. Složite jaja u fritezu (u jednom nivou) i kuvajte 15 minuta na 250 stepeni. Izvadite jaja iz friteze, ohladite ih hladnom vodom i servirajte. Ako želite, tako skuvana jaja možete da odložite u frižider, u kojem će ostati sveža do 5 dana.

Jednostavno odvojite belance od žumanca

Odvojanje belanca od žumanca nije uvek najjednostavnije, naročito ako ste početnik. Ali, imamo trik i za tu situaciju: najlakše ćete ih odvojiti ako su jaja hladna, ili ako su tek izvađena iz frižidera.

Belance i žumance su gušći kad su hladni, tako da ih je jednostavnije odvojiti. Za još bolji rezultat, pre odvajanja ubacite jaja u zamrzivač na desetak minuta.

Zaledite sveža jaja

Sveža jaja uvijek možete da imate pri ruci, ako ih odložite u zamrzivač. Ne, ne radite to s jajima u ljusci, jer postoji rizik od pucanja ljuske pod uticajem veoma niske temperature. Umesto toga, razbijte jaje i sipajte ga u silikonsku posudicu, koju ćete zatvoriti poklopcem. Tako zamrznuto jaje kasnije lako možete da izvadite i ostavite preko noći u frižideru da se odmrzne.

BONUS VIDEO:

Oznake:

jajakuvanjeodlaganje namirnicapriprema hranetrikovi

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kuvarica iz japanskog sela u kom ljudi žive preko 100 godina otkrila šta najviše jedu
Prethodni

Kuvarica iz japanskog sela u kom ljudi žive preko 100 godina otkrila šta najviše jedu

Optička iluzija koja otkriva da li ste zaljubljive prirode ili usamljeni vuk
Sledeći

Optička iluzija koja otkriva da li ste zaljubljive prirode ili usamljeni vuk

Sledeći
Optička iluzija koja otkriva da li ste zaljubljive prirode ili usamljeni vuk
27.08.2023.

Optička iluzija koja otkriva da li ste zaljubljive prirode ili usamljeni vuk

Prethodni
26.08.2023.

Kuvarica iz japanskog sela u kom ljudi žive preko 100 godina otkrila šta najviše jedu

Kuvarica iz japanskog sela u kom ljudi žive preko 100 godina otkrila šta najviše jedu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖