Kardiolog otkriva: Ove namirnice doručkujem svako jutro kako bih sačuvao zdravo srce
Način na koji ćemo započeti jutro, određuje kakav će nam biti dan, a to uključuje i ono što jedemo za doručak.
Nije tajna da je neke namirnice pametnije izbegavati, posebno kada je u pitanju zdravlje našeg srca.
Kardiolog Nik Vest otkrio je za Parade šta jede za doručak, ali i koje opcije izbegava.
“U doručak redovno uključujem voće koje je bogato vlaknima i mineralima i malo šećera. To su bobičasto voće, jabuke, ponekad ananas, često u kombinaciji sa nemasnim jogurtom i granolom”, rekao je.
Ponekad se počasti kajganom sa avokadom na tostu od integralnog brašna, ali ne svaki dan.
“Iako su sve ove namirnice zdrave, svakodnevno izbegavam avokado i jaja zbog sadržaja masti i holesterola“, dodaje dr Vest.
Ostale namirnice koje treba izbegavati uključuju prerađeno meso, punomasne mlečne proizvode i hranu sa visokim sadržajem holesterola. Što se pića tiče, za početak dana preporučuje čak i kafu, sokove od cvekle i šipka, prenosi index.hr.