Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

14. Festival nauke pod sloganom „Klikni na nauku“

AUTOR: CityMagazine 04 Dec, 2020
14. Festival nauke pod sloganom „Klikni na nauku“

Ovogodišnji četrnaesti Festival nauke biće održan od 17. do 20. decembra. U skladu sa trenutnom situacijom, najveća naučna avantura u Jugoistočnoj Evropi ove godine održaće se na onlajn platformi festivalnauke.rs.

Hiljade posetilaca Beogradskog sajma, koji su prethodnih godina navikli na interaktivne postavke, uzbudljive eksperimente i naučne šou-programe, ove godine čeka potpuno novi izazov! U virtuelnom okruženju, kroz svega nekoliko klikova, posetiocima platforme festivalnauke.rs biće dostupan posebno osmišljen naučni univerzum koji počiva na zakonima interakcije, preispituje sve do sada poznato i pomera granice naučne zabave.

„Od velike je važnosti približiti i promovisati nauku i naučne sadržaje baš u ovoj godini. Stotine hiljada školaraca je prinuđeno da prati nastavu online i to je bio jedan od razloga što smo osetili obavezu, kao najveća naučno-popularna manifestacija u regionu, da pružimo sadržaje koji će im pomoći u razumevanju naučnih disciplina. Sa druge strane, svesni smo da je neophodno održati kontinuitet, čak i u ovako neobičnim uslovima za rad. Ovo je veliki izazov za nas, ali se nadamo da ćemo ispuniti očekivanja“, izjavila je Ana Petrović, direktorka Festivala nauke i jedan od osnivača.

Iako je okruženje novo, festivalski duh ostao je isti. Tako će publiku ove godine dočekati podjednako zabavan i ništa manje naučan program. Kroz video serijale, interaktivne naučne igrice, onlajn izložbe i tekstove na aktuelne i popularne teme, radoznalcima svih generacija biće predstavljeno najzanimljivije lice nauke.

„Iako je onlajn program za nas nešto potpuno novo i neistraženo, tokom samih priprema uvideli smo da i ovakav vid organizovanja jedne festivalske manifestacije ima svoje prednosti. Prva i najveća jeste svakako to da ovogodišnji Festival nauke možete da posetite gde god da se nalazite i u vremenu u kojem to vama odgovara“, naglasio je programski koordinator festivala Nenad Zarić. „Interesovanje za naš rad i broj posetilaca festivala proteklih godina su stalno rasli, pa ove godine očekujemo da će naš trud onlajn putem stići do znatno šire publike. Osim toga, ovakav način rada podstakao je učesnike da biraju različite i interesantne teme, uključujući i one koje inače ne bi mogli da biraju da se festival održava sa fizičkim prisustvom.“

Celokupan program ovogodišnjeg Festivala nauke, na kojem rade saradnici iz cele Evrope, biće u potpunosti besplatno dostupan tokom četiri dana trajanja festivala. Nakon toga, deo programa ljubitelji nauke će moći da istražuju tokom narednih godinu dana.

Festival nauke je najveći događaj u Jugoistočnoj Evropi koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode.

Veliku zahvalnost dugujemo dugogodišnjem partneru, kompaniji NIS, koja je posvećena nauci i inovacijama, kao i podršci mladim talentima, a koja je i ove godine ostala uz našu manifestaciju i pomogla da prevaziđemo izazove pred kojima smo se našli.

Prijatelj ovogodišnjeg Festivala nauke je Erste Banka koja je uz nas od samog osnivanja.

Podrška festivala su kompanija MTS i Francuski Institut.

14. Festival nauke

17.Dec 2020
20.Dec 2020

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…