Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

IKEA promoviše flašu za vodu „CRISTIANO“ nakon kontroverznog poteza poznatog portugalskog fudbalera

AUTOR: CityMagazine 26 Jun, 2021
IKEA promoviše flašu za vodu „CRISTIANO“ nakon kontroverznog poteza poznatog portugalskog fudbalera

Na konferenciji za štampu pred utakmicu između Portugalije i Mađarske na aktuelnom Evropskom prvenstvu u fudbalu, Kristijano Ronaldo je naprasno sa stola za kojim je sedeo sklonio dve flašice Koka-Kole i uzeo u ruke svoju flašicu vode i uzviknuo „água“, što na portugalskom znači voda.

Snimak ovog momenta je postao viralan na društvenim mrežama, a sledećeg dana je navodno zbog poteza slavnog fudbalera vrednost akcija Koka-Kole pala za čak 4 milijarde dolara.

Kompanija IKEA iskoristila je ovaj incident za svoju promociju, i to na veoma kreativan način. Naime, na Instagram stranici kanadskog ogranka ovog brenda u utorak 22. juna osvanula je fotografija navodno nove IKEA flaše pod nazivom CRISTIANO. Ispod njenog imena je pisalo da se ona sme koristiti samo za vodu i nijedno drugo piće, što je očigledna referenca na kontroverzni postupak portugalskog fudbalera.

U pitanju je, naravno, jedna velika zafrkancija. Flaša za vodu CRISTIANO je u stvari preimenovana flaša KORKEN, koja se već godinama nalazi u ponudi brenda IKEA, a u nju svakako nije zabranjeno stavljati bilo koji hladni napitak.

Bio je ovo još jedan kreativni marketinški potez švedske kompanije, koja je već godinama poznata po svojim brzim reakcijama na aktuelne teme i dešavanja u svetu. Ostaje samo da se vidi da li će Koka-Kola reagovati na ovu očiglednu provokaciju marketinškog odeljenja brenda IKEA ili će im prepustiti ovu pobedu.

Izvor: Design Taxi