Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u Studentskom gradu

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2021
Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u Studentskom gradu

Dom kulture Studentski grad objavio je poziv za bivše i sadašnje stanare Studentskog grada svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom Oni žive o životu studenata u Studenjaku.

Dom kulture Studentski grad je, nakon velikog uspeha projekta i izložbe Portret Studenjaka (2016), odlučio da u okviru međunarodnog projekta Oni živestudentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse, nastavi sa daljim prikupljanjem fotografija o životu studenata u Studentskom gradu u kontekstu svakodnevnog života, kulturnih navika i slobodnog vremena studenata, međuljudskih odnosa i odnosa među polovima, kao i društvenog i političkog angažovanja studenata od kraja Drugog svetskog rata do danas. Osim fotografija, biće započeto i snimanje audio intervjua usmene istorije sa zainteresovanim sadašnjim i bivšim stanovnicima Studenjaka.

Ustupljena fotografija – Aleksa Vitorović

Fotografije i audio intervjui o životu u Studentskom gradu biće arhivirani u okviru onlajn kolekcije pod nazivom Oni žive (They: Live) na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Poziv je otvoren za sve one koji u svojim albumima imaju fotografije Studentskog grada i života u njemu, bez obzira na deceniju u kojoj su nastale. Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla.

Više informacija o načinu slanja, korišćenja materijala i jasnom regulativnom arhiviranju fotografija mogu se dobiti putem mejla belgrade@theylive.eu ili na broju telefona 011 2691 442 i 064 466 76 08.

Fotografije će biti prikupljane u narednih sedam meseci, a krajnji rok za slanje i predaju fotografija je 1. septembar 2021. godine.

Ustupljena fotografija – Dragica Krgović

Projekat Oni žive se realizuje od septembra 2020. do kraja februara 2023. godine, u okviru programa za kulturu i medije Evropske Unije Kreativna Evropa. Pored Doma kulture Studentski grad iz Beograda koji je lider projekta, kao partneri na projektu učestvuju i Međunarodni centar za arhivska istraživanja Ikarus Hrvatska iz Zagreba, Institut za savremenu umjetnost iz Cetinja, Akademija primjenjenih umetnosti iz Rijeke, Fakultet za audiovizuelne komunikacije na Univerzitetu kralj Huan Karlos iz Madrida. Pridruženi partneri na projektu su Institut za umetnost u kontekstu na Univerzitetu umetnosti iz Berlina i Centar za primenjenu istoriju iz Beograda.

Više o projektu na: https://www.dksg.rs/.

Naslovna fotografija: Ustupljena fotografija – Marija Konjikušić

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…