Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Prvi „Dan ranog detinjstva“ u Beogradu

AUTOR: CityMagazine 30 Aug, 2021
Prvi „Dan ranog detinjstva“ u Beogradu

Prvi Dan ranog detinjstva, manifestacija koja će okupiti građane sa ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj prvih 1000 dana života, biće održana 31. avgusta od 17h na Trgu republike u Beogradu odakle će se okupljeni prošetati Ulicom Kneza Mihaila.

Ovom šetnjom udruženje Žute Patalone želi da skrene pažnju javnosti na ono što je nauka već potvrdila – prvih 1000 dana je presudno za čovekov život, kao i da inicira da se 31. avgust proglasi DANOM RANOG DETINJSTVA.

„Ovaj datum izabran je zato što je na taj dan rođena Marija Montesori, naučnica i reformatorka obrazovanja koja je dala veliki doprinos osvetljavanju formativnog perioda i tvrdila da je sve što mi jesmo stvorilo dete koje smo bili u prve dve godine našeg života. Rad Marije Montesori je bio inspiracija i za osnivanje udruženja Žute Patalone”, kaže Tijana Adamov Ignjatović, osnivač i zastupnik udruženja.

Udruženje Žute Patalone poziva građane da tog dana obuku majice Žute Patalone i žute pa(n)talone i da poruče svima da je detinjstvo najvažnije.

Udruženje Žute Patalone–Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept Inkubator društvene odgovornosti ima za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promovisanje Montesori pedagogije, iniciranje daljeg proučavanja fenomena detinjstva i podsticanje društveno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…