Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tri četvrtine zaposlenih ne bi želelo da se vrati na tradicionalni način rada

AUTOR: CityMagazine 13 Nov, 2020
Tri četvrtine zaposlenih ne bi želelo da se vrati na tradicionalni način rada

Novo globalno istraživanje koje je obuhvatilo 8.000 zaposlenih u malim i srednjim preduzećima širom različitih industrija, a koje je poručila kompanija Kaspersky, otkrilo je da gotovo tri četvrtine zaposlenih (74%) želi da preispitaju način rada koji je postojao pre COVID-19 pandemije. Umesto povratka na uobičajeni način poslovanja, zaposleni širom sveta sada oblikuju budućnost poslovanja pod svojim uslovima, bilo da se radi o provođenju više vremena sa voljenima (47%), uštedi novca (41%), ili radu na daljinu (32%).

Suočeni sa situacijom u kojoj izuzetno veliki broj zaposlenih radi na daljinu, poslodavci sada moraju brzo da se adaptiraju promenama, dok zaposleni ovaj trenutak vide kao priliku za ponovno razmatranje ranijih prioriteta, i planiranje budućnosti na osnovu onoga do čega im je zaista stalo. Dok se poslovni i privatni životi transformišu, zaposleni su ti koji sada sebe vide u odlučujućoj poziciji.

Oslobađajući se od prethodno rigidnih poslovnih rutina, zaposleni preispituju „novu normalnost” kada je reč o radu, inspirisani fleksibilnijim, prilagodljivijim, i humanijim obrascima poslovanja. Gotovo dvoje od petoro zaposlenih (39%) žele da napuste strukturu radnog vremena od 9 do 5, i ova brojka je čak veća za one između 25 i 34 godine starosti (44%), što ukazuje na rastući trend. Sličan broj (34%) ispitanika je spreman da se pozdravi sa fiksnim kancelarijskim postavkama, a oko trećine (32%) želi da okonča sa radnom nedeljom u trajanju od pet dana.

Rezultati istraživanja takođe pokazuju da skoro trećina (32%) zaposlenih rad na daljinu vidi kao treću veliku prednost koja je nastala kao posledica novog korona virusa, nakon provođenja vremena sa porodicom (47%) i uštede novca (41%). Zapravo, većina prednosti se odnosi na mogućnost traganja za novim prilikama za lično usavršavanje van posla, jer pronalaženje balansa između posla i privatnog života postaje sve bitnije.

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…