Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zahvaljujući EON-u gotovo neograničen sadržaj sada je dostupan na zahtev na gotovo svakom uređaju

AUTOR: CityMagazine 07 Sep, 2021
Zahvaljujući EON-u gotovo neograničen sadržaj sada je dostupan na zahtev na gotovo svakom uređaju

EON, nagrađivana TV platforma, koja je zauvek promenila iskustvo gledanja televizije kod nas i na još šest tržišta Jugoistočne Evrope, i kroz NetTV Plus platformu i celog sveta, bila je tema prvog dana NEM Dubrovnik 2021, najvažnijeg događaja o TV trendovima u CEE regionu.

Zahvaljujući stalnom razvoju EON-a, revolucionarne TV platforme koja se svakodnevno konzumira na više od 1,5 miliona uređaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, a do kraja godine i u Grčkoj, dostupan je gotovo celokupan sadržaj na zahtev na svakom uređaju, bilo kada, bilo gde, i to potpuno personalizovano. 

EON platforma, koja se 2017. pojavila kao jedna od najnaprednijih TV platformi u regionu, svakoga dana procesuira više od 50.000 video asset-a, i konzumira se kroz više od 1,5 miliona uređaja. Korisnicima donosi mogućnost gledanja sadržaja na nekoliko uređaja, bilo gde i preko bilo kojeg internet provajdera. Takođe, nudi im i mogućnost otvaranja profila i personalizovanih preporuka, posebnog okruženja za decu kroz EON KIDS, kao i Sports Mode vidžeta“, kaže Srđan Đurđević, CEO inovativnog razvojnog centra United Cloud.

Srđan Đurđević, CEO, United Cloud

EON je servisna TV platforma, koja omogućava gledanje televizije na svim uređajima – televizoru, telefonu, tabletu i računaru, bilo gde i bilo kada i to potpuno personalizovano. Celokupan sadržaj putem EON platforme dostupan je i do 7 dana unazad, na svim uređajima, uz preporuku sadržaja prema navikama korisnika. Baš zato, EON Smart Box se slobodno može nazvati kućnom konzolom za zabavu.

„Pojavom Google Android TV ekosistema, operatorima i razvojnim centrima je dat u ruke operativni sistem sa mnoštvom mogućnosti koje izlaze iz samog TV domena. Tako u okviru EON TV platforme imamo pojavu kompletnog App store-a na kojem se nalazi više od 5.000 aplikacija, kao i Gaming segmenta. Takođe, korisnicima se omogućilo da kroz isti uređaj mogu konzumirati sopstveni privatni sadržaj, fotografije, audio, video, kao i da upravljaju svojim Smart Home uređajima i TV sadržajem putem Google assistant-a i glasovne pretrage“, dodaje Srđan. 

On najavljuje da se u United Cloud-u radi na još naprednijim rešenjima koja će EON TV doneti korisnicima.

„Naši razvojni timovi trenutno rade na kreiranju jedinstvenog UX-a koji bi išao kroz jedan uređaj, jednu aplikaciju i jednu pretplatu. Želimo da sve dostupne 3rd party aplikacije integrišemo kroz EON UI i EON Smart Box, kako bi korisnici na jednom mestu kroz jedinstveno korisničko iskustvo, pretrage i otkrivanje novog content-a dolazili do željenih sadržaja.“

Nikola Francetić, CEO, NetTV Plus, Adrian Ježina, CEO Telemach Croatia and CEO Telemach Slovenia, Srđan Đurđević, CEO, United Cloud

Jedan od zaključaka panela je da EON TV platforma United Grupe postavlja standarde kada je reč o vrhunskom korisničkom iskustvu u regionu i doprinosi razvoju u oblasti multimedije i načina konzumiranja sadržaja.

Telekomunikacijski servisi su postali izuzetno važan deo života svih nas, i zbog toga se veoma brzo razvijaju. United Grupa je zajedno sa United Cloud-om prva uvodila inovacije u televiziji i internetu kod nas i prvi su doneli budućnost personalizovane televizije.

Sve brže se menja tehnologija u korist ličnog doživljaja korisnika, a United Cloud tu budućnost donosi, zaključak je prvog dana NEM Dubrovinik 2021.