Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

TikTok je napravio platformu za zapošljavanje

AUTOR: CityMagazine 15 May, 2021
TikTok je napravio platformu za zapošljavanje

Popularna društvena mreža TikTok želi da pomogne ljudima da nađu posao, ali i kompanijama da zaposle mlade. U tu svrhu ona je napravila novu platformu za zapošljavanje, koju trenutno testiraju pojedini veliki brendovi, kao i neke profesionalne sportske lige.

U okviru ove platforme, koja nije deo TikTok aplikacije, ali je povezana s njom, ljudi koji traže posao mogu da pogledaju spisak slobodnih pozicija koje nude kompanije. Kada pronađu posao koji ih zanima, zainteresovani kandidati imaju priliku da upoznaju poslodavca sa svojim znanjem i iskustvom. To, međutim, neće uraditi slanjem CV-ja i propratnog pisma, kako je do sada bilo uobičajeno, već slanjem odgovarajućeg TikTok videa.

Isti video oni mogu objaviti i na svom TikTok profilu, kako bi se dodatno promovisali. Ova društvena mreža je već koristila mnogim ljudima da prikažu šta znaju u profesionalnom smislu, a pre svega onima iz kreativnih industrija. Poznat je slučaj mladog Džulijana Bejsa, majstora za specijalne efekte, koji je na osnovu svojih TikTok klipova uspeo da privuče pažnju čak i čelnika kompanije Dizni, a on svakako nije jedini kome je ova društvena mreža pomogla da se zaposli i nađe nove klijente.

Izvor: Axios