Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najbolje reklame za Levis

Kompanija koja je stvorila najpoznatiji i najpopularniji model farmerica na svetu često je fanove radovala zanimljivim i inovativnim reklamama. Mnoge od tih reklama ovenčane su nagradama, a neretko su se u njima pojavljivale aktuelne ili buduće filmske zvezde i muzičari. Teško je i nezahvalno na jednom mestu izdvojiti one najbolje, ali mi vam donosimo jedan od mogućih izbora u nastavku. Uživajte!

Wash Room (1996)

Iza ove reklame stoji Tarsem Sing, genijalni indijski reditelj, koji je karijeru započeo kao prodavac polovnih automobila. Proslavio se režijom čuvenog spota grupe R.E.M. za pesmu Losing My Religion i osvajanjem MTV nagrada, a 2000. je snimio prvi dugometražni film The Cell.

Doctors (1997)

Verovatno je dovoljno reći da je režiju radio Spajk Džounz, reditelj i producent mnogih muzičkih spotova, skejt snimaka i filmova. Atmosfera je takva da se čini da nema apsolutno nikakve veze sa farmericama, ali to je i bila namera autora, a sve se samo kaže na kraju.

501® Blues (1984)

Snimana je neposredno pred Olimpijske igre u Los Anđelesu 1984, kako bi iskoristila ogromnu gledanost da povrati interesovanje ljudi za džins. Glumci su snimani kamerama koje nisu videli i nisu imali scenario, već im je rečeno da „rade šta hoće“. I da, ono na kraju jeste Brus Vilis.

Levi’s® Dangerous Liaison (2007)

Pratimo par koji se, uz dosta strasti, preoblači u jednoj istoj prostoriji koja se menja i prelazi iz doba 1870-ih u 2007. godinu, usput dokazujući da farmerice idu uz svu odeću i da su bezvremene. U njoj vidimo i tada još nepoznatu Leu Sejdu.

Working Man (1981)

Danas možda deluje pomalo čudno i naivno, ali je za svoje vreme prikazala veoma naprednu kompjutersku animaciju, što je ostavilo upečatljiv utisak na gledaoce širom sveta. Glavna poenta reklame bila je da Levis predstavi kao brend koji pripada radničkoj klasi.

Drug Store (1994)

Po Ginisovoj knjizi rekorda, ova reklama drži rekord kao najnagrađivanija svih vremena. Ono što je zanimljivo je činjenica da nije emitovana u Severnoj Americi zbog sugestivne prirode koja ukazuje na kupovinu prezervativa.

Originals stand the test of time (1991)

Vanvremenski džins, vanvremenski Bred Pit, šta ćeš više? Ima tu malo asocijacije na Džejmsa Dina, ali ipak je suština da farmerice ostaju kul jednom zasvagda, baš kao i Bred Pit.

Izvor: Vintage 501s

Naslovna fotografija: Levis