Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kraj televizijske ere Elen Dedženeris

AUTOR: CityMagazine 14 May, 2021
Kraj televizijske ere Elen Dedženeris

Nakon 19 sezona uspešnog vođenja programa punog naziva The Ellen DeGeneres Show, ova dama otkrila je da mu se bliži kraj. Podsećanja radi, prva epizoda emitovana je 1994. godine, a poslednja je najavljena za narednu godinu. Ova novost usledila je nakon prethodnih optužbi za zlostavljanje i toksičnu atmosferu koja vlada iza kamere, što publika naravno ne primećuje kada se kamere upale. Međutim, Elen je za The Hollywood Reporter svoju odluku obrazložila time da je spremna za novi početak, uz komentar da bez obzira što je trenutni angažman zabavlja, jednostavno joj ne predstavlja izazov. Na nama je da prosudimo da li je ovo što je izjavila 63-godišnja komičarka istina, ili samo način da se izvuče iz problema.

Ali, hajde da vam otkrijemo šta je još rekla ovim povodom: „Trebalo je da zaokružim priču na kraju 16. sezone. Plan je bio da tu stavimo tačku, ali su mi ponudili novi 4-godišnji ugovor, na šta sam odgovorila da sam spremna da potpišem produžetak od možda godinu dana. Na to su oni uzvratili da imaju obavezu prema saradnicima i da televizija zahteva obavezivanje na duži period. Pronašli smo sredinu od 3 dodatne sezone, i tada sam znala da je to to. Takav je bio dogovor”.

Michael Rozman/Warner Bros.

Komičarka se dotakla i navodnih optužbi, koje smo spomenuli u uvodnom delu. Naime, sprovedena je istraga u kojoj se došlo do izvesnih saznanja, ali ona smatra da živimo u društvu koje ne oprašta eventualne propuste.

„Ne želim da generalizujem, jer zaista postoje osobe kojima tamo nije mesto, ali ponašamo se tako da suzbijamo učenje i razvoj, što nije u ljudskoj prirodi, već naprotiv, zato smo ovde. Nailazim na ljude koji upiru prstom u mene i govore mi kako me ne zanima kroz šta neki zaposleni prolaze, što je daleko od istine. Veoma mi je teško zbog toga što su pojedinci umesto sjajnog iskustva, radeći ovaj posao zapravo osetili patnju.”

Intervju dolazi nakon godinu dana od kada su u javnost dospele prve optužbe o uslovima rada. U novinama BuzzFeed News mogli smo da pročitamo da se kršenje normi pre svega odnosi na rasizam i zastrašivanje. Nekoliko nedelja nakon ovog izveštaja, Elen je poslala dopis saradnicima u kome se izvinila zbog nemilih događaja. Pored toga, program se našao pod prismotrom kompanije WarnerMedia.

Izvor: Cosmopolitan UK

Naslovna fotografija: Warner Bros.