Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo čime su se bavile rok zvezde pre nego što su postale poznate

AUTOR: CityMagazine 12 Dec, 2020
Evo čime su se bavile rok zvezde pre nego što su postale poznate

Svako mora da počne od nekog posla, bez obzira na to kakve su mu želje i talenti. Retko ko je imao prilike da nasledi porodični posao ili jednostavno uspe da odmah pronađe oblast kojom će se baviti celog života, a to uključuje i mnoge poznate osobe. Muzika uopšte nije izuzetak od ovih pravila, naročito sa finansijske strane, tako da možda i ne treba da iznenađuje da su mnogi poznati muzičari prvo morali da se bave raznim „običnim“ poslovima kako bi preživeli. U nastavku saznajte koji su to prvi poslovi nekolicine rok zvezda.

Mik Džeger – portir u psihijatrijskoj klinici

Foto: Getty / iStock

Dok je studirao ekonomiju u Londonu, Mik Džeger je radio part-time kao portir u psihijatrijskoj klinici u Beksliju. Kako je to bilo blizu Vilmingtona u kome je odrastao, Džeger je radio u ovoj bolnici pola radnog vremena i zarađivao 4 funte i 10 šilinga nedeljno.

Džin Simons – asistent urednika magazina Vogue

Foto: Getty / iStock

Pre nego što je bio basista grupe KISS, zvao se Haim Vic i tražio je posao kao i svi ostali. Sebe je predstavio kao „odličnog daktilografa“, što mu je donelo posao asistenta jednog urednika u magazinu Vogue. Kasnije je promenio ime u Džin Klajn i postao poznat kao Džin Simons, kada je upoznao Pola Stenlija i osnovao grupu KISS.

Dejvid Bouvi – dostavljač u mesari

Foto: PA / iStock

Desetogodišnji Dejvid Džouns čuo je tada po prvi put muziku Litl Ričarda i odlučio da želi da postane saksofonista. Željan da sakupi novac što pre, zaposlio se kao dostavljač u jednoj mesari i tako započeo svoj dug put. Naravno, kasnije je naučio da svira saksofon, baš kao i gitaru, klavijature, harmoniku i još nekoliko drugih instrumenata.

Fredi Merkjuri – prodavac na pijaci

Foto: Getty / iStock

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka, Fredi Merkjuri, a i njegov kasniji drug iz benda Queen Rodžer Tejlor, imali su svaki svoju tezgu na nekadašnjoj pijaci Kensington u Londonu. Merkjuri je prodavao odeću, ali i mnoge svoje slike i crteže, što je nastavio da radi neko vreme i nakon izlaska debi albuma grupe Queen 1973.

Lars Urlih – teniser

Foto: Getty / iStock

Bubnjaru benda Metalica tenis je u krvi, jer su mu i otac i deda bili profesionalni teniseri koji su predstavljali Dansku. I sam Lars je razvio ljubav prema ovom sportu i kao mali bio u top 10 danskih tenisera, pa je sa 16 godina upisao jednu tenisku akademiju na Floridi. Tada je shvatio da nema dovoljno discipline da se time bavi profesionalno ceo život i posvetio se muzici.

Erik Klepton – asistent zidara

Foto: Getty / iStock

Kada je izbačen iz umetničke škole 1961. godine, Kleptonu je rečeno da mora da radi sa svojim dedom ako želi i dalje da živi u njegovoj kući. O tom periodu kaže da je bio težak, ali da ga se rado seća, jer ga je to naučilo da u životu treba uvek da učini najbolje što može i da nikad ne odustaje pre nego što završi nešto što je započeo.

Džon Bon Džovi – domar

Foto: Getty / iStock

Kada je imao 17 godina, Džon Fransis Bondžovi Mlađi zaposlio se kao domar u studiju svog rođaka. Svoje prve muzičke snimke napravio je baš tamo, u pauzi između čišćenja podova, a u pitanju su božićni tonovi sa tematikom Ratova zvezda. Džon je nasnimio i mnoge druge pesme u tom studiju, a kasnije je objavljena i kompilacija njegovih ranih radova.

Izvor: Planet Radio

Naslovna fotografija: Getty / iStock

Najčitanije

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Budući da je prava, kišovita jesen već stigla, ovih dana radujemo se toploj, ušuškanoj atmosferi kod kuće uz omiljene knjige,…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…