Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najkontroverznije haljine poznatih

Poznate ličnosti su poznate i po svom nesvakidašnjem oblačenju. O tome svedoči i 13 kontroverznih haljina, a vi prosudite sami da li su oni pogodili ili promašili.

Merilin Monro na snimanju filma 1954. godine

Bela haljina koja se zanosno podiže nezaboravna je scena iz filma The Seven Year Itch. Smatra se da je ona jedan od razloga za glumičin razvod, jer je njen tadašnji suprug Džo Dimađo besno napustio snimanje.

Foto: www.redbookmag.com

Džejn Mensfild na partiju 1957. godine

Tada zabezeknuta Sofija Loren kasnije je izjavila kako se plašila da će se zbog prevelikog dekoltea grudi Džejn Mensfild prosuti na njen tanjir. Džejn je kao tadašnja velika provokatorka namerno obukla ovu nesvakidašnu kreaciju.

Foto: www.redbookmag.com

Edi Vilijams na dodeli Oskara 1986. godine

Poznata po ekstravagantnim modnim izborima, glumica Edi Vilijams je ovom haljinom prevršila svaku meru. Reći ćemo samo da su perle ostavile malo toga skrivenim.

Foto: www.redbookmag.com

Šer na dodeli Oskara 1988. godine

Pevačica i glumica je kroz čitavu svoju karijeru davala primer za odvažno oblačenje, što potvrđuje ova prozirna kreacija Boba Mekija. Bez obzira što je haljina bila oskudna, Šer je uspela da izgleda elegantno.

Foto: www.redbookmag.com

Princeza Dajana na dobrotvornoj gali 1994. godine

Iste večeri kada je princ Čarls javno progovorio o svojoj aferi sa Kamilom, Dajana je namerno obukla haljinu koja je prekršila sva pravila oblačenja ustanovljena od strane kraljevske porodice. Njena poruka kao da je glasila: „Dobro sam, i ne trebaš mi!”.

Foto: www.redbookmag.com

Elizabet Harli na premijeri filma 1994. godine

Harlijeva je pre ovog pojavljivanja bila relativno nepoznata, ali zahvaljujući Versace haljini sve se promenilo. Uostalom, ko bi mogao da zaboravi velike zlatne nitne i glumičinu figuru.

Foto: www.redbookmag.com

Lizi Gardiner na dodeli Oskara 1995. godine

Verovatno je malo ljudi čulo za kostimografkinju Lizi Gardiner, ali je zato dosta njih upamtilo njenu zlatnu haljinu, napravljenu od American Express kartica. Jedni su smatrali da je genijalna, a drugi da je u pitanju modni faux pas.

Foto: www.redbookmag.com

Dženifer Lopez na dodeli Gremija 2000. godine

Tropska fantazija u vidu haljine sa dubokim dekolteom definitivno je lansirala Dženifer Lopez u status modne ikone. Ona je prošle godine, tačno 20 godina od nošenja dotične haljine, na Versace-ovoj reviji ponela sličnu kreaciju.

Foto: www.redbookmag.com

Bjork na dodeli Oskara 2001. godine

Ah ta labud-haljina! I dan danas ona ostaje upisana u istoriju mode kao jedna od najneobičnijih kreacija sa „crvenog tepiha”. Logično je da niko drugi osim islandske umetnice Bjork ne bi bio u stanju da je iznese.

Foto: www.redbookmag.com

Lejdi Gaga na dodeli VMA nagrada 2010. godine

Gaga je prepoznatljiva po svojim nekonvencionalnim modnim izborima, ali mesnata haljina zaista spada u posebnu kategoriju. Haljinu su pratile i cipele obložene mesom, kao i mesni ukras na Gaginoj (ludoj) glavi.

Foto: www.redbookmag.com

Rijana na dodeli CFDA nagrada 2014. godine

Svetlucava uska haljina, poznata kao „gola haljina”, nije ostavljala ništa mašti. Rijana ju je sa ponosom nosila, otkrivši da: „Nikada nećete biti stajliš, ukoliko ne rizikujete”.

Foto: www.redbookmag.com

Majli Sajrus na dodeli MTV nagrada 2015. godine

Mnogi su se pitali da li se ovaj modni komad na Majli uopšte mogao nazvati haljinom. Celokupan materijal sastojao se od svega nekoliko srebrnih traka, lanaca, i visećih ukrasnih kristala.

Foto: www.redbookmag.com

Bili Porter na dodeli Oskara 2019. godine

Da haljine nisu isključivo namenjene ženama, svedoči modni guru Bili Porter. Ovaj glumac se zadnjih godina ističe zahvaljujući neverovatno originalnim modnim kombinacijama.

Foto: www.redbookmag.com

Fotografije za naslovnu sliku: www.redbookmag.com