Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto se Lana del Rej povlači sa svih društvenih mreža?

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2021
Zašto se Lana del Rej povlači sa svih društvenih mreža?

Dvadeset miliona pratilaca na Instagramu i duplo manje na Tviteru, brojke su koje govore u prilog popularnosti pevačice Lane del Rej. Svi oni bili su privučeni umetničkim sadržajem i novostima, ali i razmišljanjem ove dame na društveno-odgovorne teme. Ipak, ona je odlučila da povuče drastičan i neočekivan potez – izbrisaće sve svoje naloge na društvenim mrežama. Više detalja vas očekuje u nastavku…

Umetnica se ovim povodom oglasila na Instagramu putem video snimka i pojasnila da joj je potreban prostor za razvijanje drugih interesovanja, što za sobom povlači privatnost i potvrdu najbližeg kruga ljudi. Lana je dodala da do daljnjeg želi da ostane baš tako. Podsećanja radi, ovo nije prvi slučaj odustajanja od uticaja na mrežama u svetu poznatih, jer je 2012. godine Ema Stoun ugasila svoj Tviter nalog. Glumici se nije dopao koncept življenja na ovaj način, i odlučila je da ne bude više deo te priče.

Možda ste se i vi čitajući prethodne redove zapitali zašto se javne ličnosti sve češće odriču pratilaca i popularnosti na društvenim mrežama. Nekima je potreban trenutni otklon, dok je kod druge grupe to čvrsta odluka. Psiholozi smatraju da postoje dobre strane povezivanja na ovaj način, ali dok služi svrsi. Veliku ulogu igra i povratna reakcija ljudi okupljenih na profilu.

Internet okruženje često negativno utiče na samopouzdanje, jer se nekada očekivanja ne poklapaju sa realnošću. Kada je reč o umetnicima, društvene mreže mogu dovesti do kreativnih blokada, iako postoji mogućnost zbližavanja sa publikom. Razlog je gubitak fokusa, što je kontraproduktivno. Da li će poznate ličnosti slediti primer Lane del Rej, ostaje da se vidi u danima koji dolaze.

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Naslovna fotografija: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic