Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako bi izgledale ikone pop-kulture 80-ih kao Happy Meal igračke

AUTOR: CityMagazine 16 Sep, 2021
Kako bi izgledale ikone pop-kulture 80-ih kao Happy Meal igračke

Neke stvari su neraskidivo povezane sa nostalgijom i pop-kulturom, a može se reći da Happy Meal igračke spadaju u ovu kategoriju. Tokom nekoliko decenija, kao poklon su dolazile brojne igračke, od kojih su mnoge postale i kultne, ali ima i onih pop-kulturnih fenomena koji nisu došli na red, ili su bili više povezani sa starijom publikom. Članovi portala The Toy Zone napravili su 3D prikaze nekih igračaka koje se nikad nisu pojavile, a koje su inspirisane filmovima i serijama iz 1980-ih.

Top Gun

Možda je šteta što ne dolazi sa svojim avionom, ali Maverik je ipak jedan od najlegendarnijih likova velikog ekrana, a ko ne bi poželeo malenog Toma Kruza u punoj opremi? Mislimo da bi se ovo dopalo i mlađim i starijim mušterijama, naročito u trenutku kada iščekujemo nastavak čuvenog filma.

Ferris Bueller’s Day Off

Ferisa Bjulera nije mogao da odigra svako sa šarmom i šeretskim stavom kao što je to učinio Metju Broderik. On je i jedan od glavnih razloga što se ova komedija smatra jednom od najboljih iz 1980-ih, a naravno da bi u formi igračke Feris bio u svom čuvenom bade mantilu.

The Shining

Ovo definitivno nije bio film za decu, pa ne čudi što nikad nismo dobili ovakav Happy Meal. To ne znači da nema onih koji bi pohrlili da kupe Džeka sa sekirom u jezivom žutom pakovanju. Nije za porodično druženje, ali jeste za poneke roditelje.

The A-Team

Bilo koji od četvorice glavnih junaka serije mogao je da se nađe u formi igračke, ali ipak je odabran Bosko Barakus (koga je proslavio Mister Ti). Tu su mišići, tu je nakit, a tu je i prepoznatljiva čirokana, samo još čekamo koju čuvenu rečenicu bi prvu izgovorio da može da priča.

The Breakfast Club

Ponovo je u pitanju nekoliko prepoznatljivih likova, ali je ipak izabrana Kler Stendiš, arhetipska „princeza“, koja je pobegla iz škole da ide u šoping. Verujemo da bi se njoj svidelo da vidi sebe u obliku igračke, iako je ta prilika propuštena.

Knight Rider

Automobil je ovde čak i čuveniji lik od Majkla Najta, ali ipak je Dejvid Haselhof u obliku igračke ovde glavni. To je serija koja ga je proslavila i kandidovala za rolu Miča Bjukenona kasnije, tako da bi ipak bilo zanimljivo videti ga u čuvenom autfitu, sa raskopčanom košuljom.

My Neighbor Totoro

Likovi iz animiranih ostvarenja studija Gibli postoje u obliku raznih igračaka, ali nikad nisu doživeli svoju Happy Meal varijantu, a Totoro deluje kao idealni kandidat. Dobroćudni šumski duh koga mogu da vide samo deca beskrajno je simpatičan, samo bi problem bio ko bi pre ugrabio plišanu igračku.

Blade Runner

Naučna fantastika takođe nije uvek za decu, pa i ne iznenađuje toliko što nismo videli Rika Dekarda u formi igračke. Mada, mora se priznati, izgleda kul i izmamio bi nostalgični uzdah mnogima koji su ljubitelji ovog čuvenog filma i filmografije Harisona Forda.

Labyrinth

Film vrlo specifične estetike i atmosfere stvorio je nove ljubitelje Dejvida Bouvija čak i među onima koji nisu poznavali njegovu diskografiju. Iako je njegov kralj goblina Džeret negativac, postao je jedan od likova koje ne možete da mrzite, pa isto tako verujemo da mnogi ne bi odoleli ovakvoj njegovoj otelotvorenoj verziji.

Izvor i fotografije: The Toy Zone

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…